top of page

Tips voor een zorgeloze autovakantie!

Heerlijk met je auto op vakantie. Auto volladen en gaan met die banaan. Hoe zorg je ervoor dat je niet met pech langs de weg komt te staan?


Goede voorbereiding, begint bij goed onderhoud.

Je autovakantie, of het nou naar Kroatië of Duitsland is, valt en staat met een goede voorbereiding aan je auto. Want deze heilige koe gaat je van A naar B brengen. Het laatste wat je dan wilt is stilstaan met pech of een kapotte airco, juist wanneer je deze nodig hebt.


Goed onderhoud kan een hoop van dit soort kwalen voorkomen. Waar moet je dan extra op letten tijdens de voorbereiding?


Algemeen onderhoud

De algehele staat van je auto bepaalt grotendeels in hoeverre je de meeste kwalen kunt voorkomen. Netjes een grote of kleine beurt op tijd volgens de onderhoudsinterval, gebreken voortijdig oplossen en netjes de olie bijvullen wanneer nodig.


Laat jezelf daarom ook niet bang maken wanneer je met de auto op vakantie gaat en je flink wat kilometers gaat maken. Een goed onderhouden auto zal het niet gauw overkomen dat deze stil komt te staan in het buitenland.


Vakantie check vooraf

Wil je net eventjes dat stukje zekerheid hebben voordat je op vakantie gaat met je auto? Dan kan het heel handig zijn om je auto even vooraf te laten checken met een vakantiecheck. Waarbij we even alles grondig nalopen.

  • Bandencontrole

  • We controleren alle leidingen op lekkages

  • Controle op vloeistoffen, bijv. Olie of koelvloeistof

  • airco controle. Misschien wel de belangrijkste


onderhoud auto vanaf onder vakantiechick

Tips voor onderweg voor een zorgeloze autovakantie.

Nu je een goede voorbereiding hebt gehad is het tijd om lekker erop uit gegaan. Koffers inladen, je favoriete muziek aan en hup de weg op. Om je reis zo comfortabel mogelijk te maken hebben we wat goede tips voor je autovakantie op een rijtje gezet zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Essentials voor in je auto

Wanneer je naar het buitenland gaat, zijn er een aantal dingen die superhandig zijn voor onderweg. Je wil namelijk niet met een goede voorbereiding onderweg iets nodig hebben. Daarom wat goede tips voor je autovakantie.


Cash in je auto voor onderweg.

Kennen we het nog? Muntgeld en briefgeld is superhandig om in je auto te houden. Hoewel je in Nederland en in buurlanden prima overal met je pinpas of creditcard kan betalen is in veel landen cash nog steeds koning. Bijvoorbeeld bij de tolpoortjes in Italië. Zorg ervoor dat je genoeg op zak hebt wanneer je aan je reis gaat beginnen, dan heb je nooit last van hinder op je route.


Reis je met kids, zorg voor kleine cadeautjes.

Cadeaus voor onderweg? De vakantie is al een cadeau zat. Ja, ja we snappen je. Het hoeven ook geen dure cadeaus te zijn, maar een verrassing onderweg kan voor veel kids net de break in de saaie uren zijn. Wanneer je deze inpakt is de verrassing nog groter. Cadeautips voor onderweg die wij ten zeerste aanraden:


  • Een kaartspel om te spelen onderweg, of een ander spel welke makkelijk in de auto of onderweg kan worden gespeeld.

  • Snoepjes of een snack.

  • Iets om mee te spelen bij aankomst van de bestemming. Bijvoorbeeld een opblaasbed om op te liggen. Zo hebben kids iets om naar uit te kijken.


Misschien een gek cadeau, maar een hele goede tussenstop bij de Mc Donalds is ook een goed cadeau voor onderweg!


Verzekering, hoe zit dat bij jou?

Om zorgeloos op vakantie te gaan is het altijd goed om nog even de verzekeringen na te lopen. Hoe is je auto verzekerd en tegen welke schades. Misschien heb je wel het idee dat je in heel europa bent verzekerd maar blijkt dat niet zo te zijn. Sta je daar ineens in Frankrijk met pech, komt de wegenwacht niet.

Om dat soort zaken uit te sluiten kun je eenvoudig de polis van je autoverzekering nalopen of even bellen. Naast je auto is het dan ook goed om je persoonlijke reisverzekering even te checken.


auto koplamp witte kia bij blog vakantiecheck

Conclusie

Op vakantie gaan met je auto kan een heerlijk ontspannen ritje zijn wanneer je goed voorbereid bent. Zorg er daarom voor dat je de volgende zaken op orde hebt vooraf:

  • Je auto goed onderhouden met wellicht nog een vakantiecheck om zeker te zijn van een goede reis.

  • Genoeg contant geld in je auto voor noodgevallen.

  • Even je reisverzekering en autoverzekering goed checken.

En mocht je met kinderen reizen, zorg dan voor voldoende leuke tussenmomenten om de reis interessant genoeg te houden. Wil je graag een zekerheidje voor je vakantie? Boek dan je vakantiecheck gemakkelijk telefonisch op 024-6779353.


コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page