top of page

Een auto huren tijdens je zomervakantie. Hier moet je op letten!

Als garagebedrijf hebben we passie voor auto's. En we moeten eerlijk zijn dat we het liefst met onze eigen auto op vakantie gaan. Maar wat als je een auto gaat huren op vakantie? Dan moet je hier op letten!

Een auto huren op je vakantiebestemming biedt natuurlijk tal van voordelen. Lekker gaan en staan waar je wil, de omgeving verkennen en natuurlijk op de leukste plekjes terecht komen. Maar een auto huren op je zomervakantie kan ook een flinke uitdaging zijn. Hier wat tips om op te letten!


Huur bij een betrouwbare verhuurmaatschappij.

De aanbiedingen vliegen je overal om de oren, en dat begint tegenwoordig al bij het boeken van je vlucht. Neem als voorbeeld Ryanair, waar je na het boeken van je vlucht ook alvast een huurauto kunt toevoegen. In dit portal kun je kiezen uit 10 verschillende verhuurmaatschappijen. Maar hoe kies je nu de juiste verhuurmaatschappij? Hier wat tips en tricks die wij graag toepassen.

Boek je huurauto los van je vluchten.

Vaak hebben vliegtuig maatschappijen samenwerkingen opgezet met verhuurmaatschappijen van auto's. Dit is superhandig wanneer het werkt, maar onze ervaring leert dat je beter deze auto's los kunt boeken. Ondanks dat de verleiding groot is, met extra aanbiedingen, wil je geen gestuntel bij het boeken van je huurauto.


Check reviews van een bedrijf.

Of je nu gaat huren bij een lokale verhuurmaatschappij of bij een groot bedrijf als Europcar, Herz of Sixt, check de reviews! Vaak werken deze grote maatschappijen met kleinere franchisers, of filialen in het buitenland. Hoe check je dit gemakkelijk?


Tik bijvoorbeeld op Google in "Europcar location Rhodos" wanneer je naar Rhodos zou gaan, en check de reviews van deze specifieke locatie. Niets zo vervelend als er later achterkomen dat de locatie waar jij op vakantie gaat een slechte service biedt.


google reviews checken zomervakantie auto huren

In dit geval kun je er vanuit gaan dat Europcar Rhodos prima reviews heeft. Ze hebben er bijna 300 met een score van 4 uit 5 sterren. Prima graadmeter dat het goed te boeken is.


Waar let je op tijdens het boeken van je auto voor de zomervakantie? Hierop!

Je bent aan het vergelijken online op verschillende boekingssites voor huurauto's en je hebt die scherpe aanbieding te pakken. Waar let je dan op tijdens het boekingsproces? Hier wat handige tips die het makkelijker maken voor je.


Weet welke categorie auto je boekt.

Wanneer je een auto boekt is de kans groot dat deze tekst erbij staat:


"Fiat 500 of soortgelijk model."


Dit betekent dat je een bepaalde categorie auto huurt. Bijv. Een kleinere auto, die vergelijkbaar is met de grootte van een Fiat 500. Laat zeggen een Mitshubishi Space Star. Schrik dan vooral niet dat je die specifieke Fiat 500 niet hebt. Je hebt immers ingestemd met de voorwaarden. Kijk bij het boeken dus vooral: Welke categorie auto heb ik nodig.


Europcar auto huren zomervakantie interface

Oververzekeren of onderverzekeren? De keuze is aan jou.

Het verzekeren van een huurauto is misschien wel het meest luceratieve onderdeel van de verhuur. Verhuurmaatschappijen weten als geen ander hoe ze je kunnen verleiden om je huurauto over te verzekeren.


Het is daarom ook goed om naar twee verschillende zaken te kijken:

  • Hoe ben je gedekt met je reisverzekering?

  • Hoeveel zekerheid voel jij je comfortabel bij?


Want verzekeringen drijven een prijs van een huurauto al gauw op.


Verzekeringsplannen Europcar auto huren zomervakantie

Wij zijn van mening dat een verlaagd eigen risico en bescherming bij persoonlijke ongevallen het allerbelangrijkste is. Dit is natuurlijk per persoon verschillend. De een vindt alle verzekeringen belangrijk en de ander niet. Het belangrijkste is dus om te verzekeren waar jij je comfortabel bij voelt!


Zorgeloos een auto huren op je zomervakantie? Check dit dan bij het ophalen.

Bij het ophalen van de auto zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat je zorgeloos op zomervakantie kan met je huurauto. Zo zijn er drie zaken belangrijk:


  • Gegevens delen

  • Foto's maken van de auto

  • Opletten met inleveren


Bij het ophalen van de auto zullen ze in het buitenland veelal vragen om een kopie te maken van je rijbewijs, paspoort of ID kaart. Waar er bij mensen veel weerstand is, omdat het niet zomaar mag, is er bij verhuurbedrijven van auto's een uitzondering. Dat heeft te maken met de voorwaarde dat verhuurbedrijven willen weten wie de auto heeft gehuurd in het geval van bijv. diefstal. Meer info hierover lees je hier.


Je auto ophalen, maak foto's!

Wanneer je een huurauto ophaalt is er eerst een rits aan papierwerk nodig voor je opweg kan. Heb je dit achter de rug, kun je eindelijk naar de auto. Bijna opweg naar je hotel of naar die ene tour die je wil gaan maken. Maar nu komt het allerbelangrijkste in onze optiek:


Maak foto's van de auto bij het nalopen van het voertuig.


Doe je dit niet zorgvuldig? Dan is de kans groot dat bij het inleveren van de auto je aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele schade. Dat zou toch een flinke domper zijn van die welverdiende vakantie. Ben hier dus scherp op!


mini cooper auto huren zomervakantie

Je auto inleveren, ben hier scherp op.

Wanneer je je auto weer in gaat leveren na een heerlijke vakantie dan kun je ervoor zorgen dat je in no time weer zonder sores weg bent. Hoe?


Dat valt en staat allemaal met de stap hiervoor. Hoe scherp ben je geweest op het maken van foto's. Is het antwoord: "Ik ben scherp geweest." Dan weet je dat je gemakklijker je auto weer inlevert.


Zorg ervoor dat je in ieder geval je auto hebt afgetankt met de juiste brandstof en extra tip van ons: Maak de auto even schoon voor je deze inlevert. Dat levert minder gezeur op!


Zo huur je zorgeloos een auto op je zomervakantie.

We hebben in deze blog alle verschillende zaken besproken zodat jij zorgeloos op je zomervakantie kan. Zorg ervoor dat je bij het boeken van een huurauto de reviews checkt, de auto los boekt en er bewust van bent dat je je niet over verzekerd.


Maak tijdens het ophalen goed wat foto's van alle beschadigingen en meldt deze. Bij het inleveren zorg je voor een schone auto die is afgetankt met de juiste brandstof.

Zo veel plezier op je vakantie! Mocht je meer tips willen hebben? Check dan onze blogpagina met meer autotips en weetjes!

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page