top of page

Startkabels Aansluiten: Zo start je jouw auto met een sprankel vertrouwen!

Een lege accu? Geen zorgen! Met de juiste kennis en onze tips ben je zo weer op weg. Wij leren je hier hoe je deze startkabels aansluit op de juiste manier!


Waarom startkabels onmisbaar zijn in je auto.

We kennen het allemaal wel: die ochtend waarop je auto niet start en je een belangrijke afspraak hebt. De oorzaak? Een lege accu. Hier komen de startkabels in beeld. Met een beetje hulp van een andere auto en de juiste startkabels kun je jouw auto snel weer aan de praat krijgen.


Met deze stap voor stap handleiding zorgen we ervoor dat je veilig op de juiste manier de startkabels kan aansluiten op je auto en je op tijd bij die belangrijke afspraak bent.


Stap voor stap startkabels aansluiten

Stap 1: Een goede voorbereiding

Bij Garage Vermeer & Kersten staan we voor veiligheid, en dat begint bij goede voorbereiding:

Zorg voor goede kabels:

Niet alle startkabels zijn gelijk. Zorg dat ze dik genoeg zijn en geen beschadigingen hebben. Je kunt beter een goed setje startkabels in je auto hebben, anders ben je "verder van huis."


Stap 2: De uitvoering

Je hebt de juiste startkabels bij de hand en iemand gevonden met een auto die je kan helpen met het overspringen "van de vonk". Dan zijn dit de stappen die je moet nemen.

1. Parkeer de auto's dichtbij elkaar:

Zet de auto's dichtbij elkaar om ervoor te zorgen dat de startkabels netjes aangesloten kunnen worden, maar zorg ervoor dat de auto's elkaar niet raken. Dan bestaat het gevaar van kortsluiting.


2. Safety first. Zet de auto's uit.

Om te voorkomen dat een werkende accu voor problemen gaat zorgen is het belangrijk dat je allebei de auto's uitzet. Zo voorkom je kortsluiting of schade aan jezelf.


3. Verbind de rode kabel eerst:

Bevestig één uiteinde aan de positieve pool (+) van de lege accu en het andere uiteinde aan de positieve pool van de volle accu.


4. Nu de zwarte kabel verbinden:

Sluit één kant aan op de negatieve pool (-) van de volle accu. Het andere uiteinde sluit je aan op een ongelakt metalen onderdeel van de auto met de lege accu. Dit is een aardingspunt.


startkabels aansluiten op je auto

5. Start eerst de helpende auto (met de volle accu).

Om te voorkomen dat beide auto's in de problemen komen is het belangrijk de helpende auto met de volle accu eerst een paar minuten te laten lopen. Zorg ervoor dat de kabels verbonden blijven.


6. Probeer nu jouw auto te starten.

Als het goed is, springt hij nu aan!


7. Kabels verwijderen, eerst de zwarte kabel dan de rode kabel.

Zorg ook hier er weer voor dat de kabels elkaar niet raken. Zo voorkom je kortsluiting op het laatste moment. Dat zou toch zonde zijn.


8. Wanneer je gaat rijden, zorg dan het liefst voor een langer stuk.

Je accu is flink verzwakt geweest. Het is dan ook nodig om deze weer de oude te krijgen. Een langere afstand rijden zorgt ervoor dat deze weer op spanning is. Toch kan het zijn dat je de volgende keer weer startkabels nodig hebt. Als dat het geval is dan is er iets mis.


Startkabels wekelijks nodig? Dan is er echt iets mis!

Startkabels zijn een tijdelijke oplossing. Als je vaker een lege accu hebt, kan er meer aan de hand zijn. Kom dan even langs in onze garage. Onze vriendelijke monteurs staan klaar om jouw accu te testen en, indien nodig te vervangen.


onderhoud aan je auto accu controleren startkabels controleren

Zeker weten dat je accu op orde is?

Je accu zeker op orde hebben, kun je het beste doen in combinatie met een grote beurt. Dan pakken we ook altijd even de accu mee!


Gemakkelijk je grote beurt plannen vanuit je luie stoel? Bij ons kan het!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page