top of page

Auto start niet? Hier zijn 4 tips van Garage Vermeer & Kersten

Bijgewerkt op: 12 apr.

Een auto die niet start kan de start van je dag behoorlijk in de war schoppen. Bij Garage Vermeer & Kersten kennen we dit probleem maar al te goed. Geen nood! Met deze handige tips helpen we je op weg, zodat je snel weer met een gerust hart de weg op kunt.


Tip 1: Is het de accu?

Een van de meest voorkomende redenen waarom een auto niet start, is een lege accu. Dit is vaak eenvoudig te herkennen. Start je auto niet en merk je dat de verlichting zwakker is dan normaal of werken de lampen en het dashboard helemaal niet meer?


Dit zijn duidelijke tekenen dat je accu mogelijk leeg is. Het kan ook zijn dat je een zwak of slepend geluid hoort bij het starten, wat wijst op een accu die niet genoeg stroom kan leveren om de motor te starten.


Maar geen zorgen, in veel gevallen is dit probleem eenvoudig op te lossen. Met een set startkabels en een tweede voertuig kun je je auto vaak weer aan de praat krijgen. Hier schreven we een blog over. Deze lees je hier!


auto start niet motorproblemen accu

Tip 2: Hoe zit het met de brandstof?

Deze tip zou bijna overbodig moeten zijn en je zal zien dat het toch een van de meest voorkomende factoren is waardoor je auto niet start: Het brandstofpeil.


Want zonder brandstof of tegenwoordig een lege accumotor gaan we niet van onze plek komen. Weet je zeker dat er genoeg brandstof in de tank zit?

Dan kan het altijd nog zijn dat je brandstofpomp of brandstoffilter het probleem is.


Tip 3: Startmotor problemen

Hoor je bij het starten van je auto een opvallend klikkend geluid? Dat kenmerkende geluid kan een indicatie zijn van een mogelijke disfunctie in de startmotor. De startmotor is een cruciaal onderdeel van het startsysteem van je auto en zorgt ervoor dat de motor in beweging komt wanneer je de sleutel omdraait. Een klikkend geluid kan verschillende oorzaken hebben, variërend van elektrische problemen tot mechanische kwesties.


Heb je hier nu last van? Een expert is nooit ver weg. Plan je afspraak online of schakel gelijk met ons via 024-6779353.

startmotor problemen blog auto start niet

Tip 4: Bougies controleren & het ontstekingssysteem.

Versleten of vuile bougies zijn vaak boosdoeners als het gaat om startproblemen. Een kleine schoonmaakbeurt of vervanging kan al wonderen doen. Mochten je bougies nu in optimale staat verkeren dan kan je ontstekingssysteem altijd nog het probleem zijn.


Het ontstekingssysteem is het hart van je auto als het op starten aankomt. Als hier iets mis is, kan dit leiden tot startproblemen. Dit is vaak werk voor een professional. Laten wij nou net die professional zijn!


Wil je nou niet dat je auto je in de steek laat? Plan online een afspraak.

Je wil natuurlijk liever niet in de ochtend met een auto komen te staan die het niet doet. De beste tip hiervoor is natuurlijk, goed onderhoud. Laat je auto op de juiste momenten nalopen zodat je in de toekomst dit soort scenario's voorkomt. Dat kan al met een kleine beurt waar we je auto even langslopen. Kleine beurt gehad, dan is een grote beurt precies wat je nodig hebt. Plan je afspraak eenvoudig in drie stappen via onderstaande knop.댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page