top of page

Welke ruitenwissers heb ik nodig?

Als autobezitter wil je natuurlijk altijd veilig op de weg kunnen rijden. Dan is goed zicht is essentieel. Je ruitenwissers spelen niet alleen een belangrijke rol bij het schoonhouden maar ook bij regen. De vraag die we veel te horen krijgen: "Welke ruitenwissers heb ik nou eigenlijk nodig?" In deze blog geven we je antwoord.


Welk merk en model auto rijd je?

welk ruitenwissers je nodig hebt voor je auto is natuurlijk compleet afhankelijk van welk merk en type auto je rijdt. Een Ferrari ruitenwisser zal helaas niet passen op je Volvo XC90. Zo heeft elk automerk specifieke voorschriften voor modellen en typen ruitenwissers. Vaak kun je deze vinden in de handleiding van je auto of eenvoudig online. Bijvoorbeeld via de website van Bosch.


Hier kun je eenvoudig het model auto en type invullen. Vervolgens komt daar het type ruitenwisser uit, geschikt voor jouw auto.Verschillende soorten ruitenwissers

Naast het merk en model van je auto is het zaak om te kijken naar het type ruitenwisserblad. Er zijn namelijk verschillende soorten ruitenwisserbladen op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen.


Zo zijn er bijvoorbeeld standaard ruitenwisserbladen, flatblade ruitenwisserbladen en hybride ruitenwisserbladen. De keuze voor het type blad hangt onder andere af van de omgevingsomstandigheden en persoonlijke voorkeuren.


Wat het verschil is tussen deze bladen, lees je hier.


Ruitenwissers bestellen & installeren

Nu je weet welke ruitenwissers er geschikt zijn voor jouw auto en je hebt uitgevonden welk type ruitenwisser bij jou en je auto past is het zaak op zoek te gaan naar deze ruitenwissers. Veelal kun je deze online bestellen bij verschillende autozaken zoals Bosch of retailers.


Na het bestellen kun je deze met een gids installeren. Ben je nu niet zo handig of weet je niet goed of je de juiste prijs hebt? Dan nemen wij al het werk voor jou uit handen.


Door even te bellen naar onze garage of door langs te rijden, helpen wij jou weer op weg met nieuwe ruitenwissers. Dus zie je strepen of hoor je piepen? Dan zijn jouw ruitenwissers toe aan vervanging.


Conclusie

Ruitenwissers zijn een belangrijk onderdeel van het zicht in je auto, dan heb je ook de juiste ruitenwissers nodig. Deze vind je door op te zoeken welk model en type ruitenwissers voor jouw auto geschikt zijn. Hierna selecteer je het type ruitenwisser die bij jou past en installeer je deze.


Hoor je piepen of zie je strepen? Dan is het zaak jouw ruitenwissers te vervangen!


Comments


bottom of page