top of page

Wat is het verschil tussen ruitenwisserbladen?

Ruitenwisserbladen. Met al die verschillende soorten zie je door de bomen het bos niet meer. Wij helpen jou wegwijs in de wereld van de ruitenwissers.


Welke soorten ruitenwisserbladen zijn er?

Als autobezitter weet je waarschijnlijk wel dat ruitenwissers een belangrijke rol spelen bij het schoon houden van je voorruit. Er zijn natuurlijk tal van ruitenwissers op de markt. Allemaal met hun eigen voor- en nadelen.


Er zijn drie verschillende soorten ruitenwissers op de markt:


Standaard ruitenwisserbladen

Standaard ruitenwisserbladen zijn de meest voorkomende ruitenwisserbladen. Ze zijn gemaakt van rubber en hebben een gebogen vorm die past bij de vorm van de voorruit. Standaard ruitenwisserbladen zijn geschikt voor de meeste weersomstandigheden, maar kunnen minder goed presteren bij extreme kou of hitte.


Daarom zijn er andere modellen in het leven geroepen, zoals flatblade en hybride ruitenwisserbladen.


Flatblade ruitenwisserbladen

Flatblade ruitenwisserbladen hebben een plat ontwerp zonder gebogen vorm, in tegenstelling tot de gebogen vorm van standaard ruitenwisserbladen. Ze zijn gemaakt van rubber of siliconen en hebben een flexibele structuur die zich aanpast aan de vorm van de voorruit. Flatblade ruitenwisserbladen hebben als voordeel dat ze beter presteren bij extreme weersomstandigheden en een langere levensduur hebben dan standaard ruitenwisserbladen. Je kunt je voorstellen dat het een groot voordeel is dat de flatbladen zich aanpassen aan je voorruit.


Hybride ruitenwisserbladen

Hybride ruitenwisserbladen combineren de voordelen van standaard ruitenwisserbladen en flatblade ruitenwisserbladen. Ze hebben een gebogen vorm aan de ene kant en een plat ontwerp aan de andere kant. Zo passen deze ruitenwisserbladen zich optimaal aan, aan je ruit.


Hybride ruitenwisserbladen zijn gemaakt van een combinatie van rubber en kunststof en zijn geschikt voor de meeste weersomstandigheden. Het is dan ook de meest wendbare vorm van ruitenwisserbladen.


Conclusie

Er zijn drie veel voorkomende soorten ruitenwisserbladen. Standaard, flatblade en hybride. Alle drie hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Wij raden als garage altijd de ruitenwissers van Bosch aan. Weet je niet zeker welke ruitenwisser bij jouw auto past? Daar schreven we een blog over. Die helpt je verder!Comments


bottom of page