top of page

Wanneer moet ik mijn ruitenwissers vervangen?

Bijgewerkt op: 4 mei 2023

Ruitenwissers vervangen. Er staat geen houdbaarheidsdatum op ruitenwissers en dus is het moeilijk timen wanneer deze aan vervanging toe zijn. Wij geven je tips zodat jij wel weet wanneer je deze moet vervangen.

In deze blog behandelen we drie verschillende topics:


Hoe merk je dat ruitenwissers aan vervanging toe zijn?

Als je ruitenwissers versleten zijn, merk je dat meestal doordat ze strepen achterlaten op de voorruit of niet goed meer schoonmaken. We kunnen allemaal wel zo'n moment voor de geest halen wanneer er net een bui valt en je ruit wordt maar niet schoon. Of wanneer deze irritant aan het piepen is.


Wanneer jij merkt dat de ruitenwisser niet goed meer schoonmaakt, is dat het moment dat deze aan vervanging toe is. Vaak heb je zelf goed door wanneer dit moment er is.


Invloed van weersomstandigheden

Hoe komt het nu dat je ruitenwisser moet worden vervangen. Heel simpel: Het weer.

De weersomstandigheden zijn de grootste boosdoener voor de levensduur van je ruitenwissers.

Extreme temperaturen en UV-straling zijn de grootste invloeden. Deze tasten de rubberen bladen van de ruitenwissers aan waardoor deze uitdrogen of zorgen voor scheurtjes.


Andere invloeden zijn zout, vuil en jawel insectenresten die op je voorruit blijven zitten. Ook deze hebben invloed op de levensduur van je ruitenwissers.


Wanneer moet je ruitenwissers vervangen?

Maar wanneer is het nou precies tijd om je ruitenwissers te vervangen? De vuistregel is om je ruitenwissers ongeveer eens per jaar te vervangen, ook als ze nog niet versleten lijken te zijn. Dit komt omdat de rubberen bladen in de loop van de tijd kunnen uitdrogen en minder flexibel worden, waardoor ze minder goed schoonmaken.


Mocht je eerder merken dat je ruitenwissers aan vervanging toe zijn, doordat ze strepen achterlaten of beginnen te piepen. Dan zijn ze natuurlijk eerder toe aan een nieuwe set.


Conclusie

Je merkt dat je ruitenwissers aan vervanging toe zijn op het moment dat ze strepen achter te laten of beginnen te piepen. Dat is het moment waarop je moet merken, ze zijn aan vervanging toe.


Weersomstandigheden hebben grote invloed op de levensduur van je ruitenwissers. Deze tasten de rubbers aan en zorgen voor scheurtjes waardoor jij merkt dat ze aan vervanging toe zijn.


De stelregel is eens per jaar vervangen of wanneer je merkt dat ze aan vervanging toe zijn.Comments


bottom of page