top of page

Spijker in je band? Garage Vermeer & Kersten helpt je!

Koelvloeistof op peil houden is essentieel voor een soepel draaiende motor. Leer hoe je dit zelf kunt bijvullen, en waarom het belangrijk is.


Een onaangename verrassing: de spijker in je band

We kennen het allemaal: je bent onderweg naar je bestemming en plotseling merk je dat je auto net even anders aanvoelt. Auto langs de kant, zelf eventjes kort inspecteren en jawel: Een spijker in je band. Bij Garage Vermeer & Kersten snappen we dat dit een flinke domper op je dag kan zijn. Met deze blog weet jij wat je kan doen om verdere schade te voorkomen. Sterker nog, niet altijd hoeft een band gelijk vervangen te worden.


Dat leggen we je uit in deze blog.

Koelvloeistof bijvullen in auto motorblok

Hoe schadelijk is een spijker voor je band eigenlijk?

Een spijker kan op verschillende plekken in je band zitten. Afhankelijk van de locatie en de hoek kan de schade variëren. We leggen je hier uit of je dan direct de band moet vervangen of dat we deze kunnen repareren. Helaas hebben we de locatie van de spijker in de band niet voor het uitkiezen.


Wat belangrijk is, is om niet zomaar verder te rijden. Dit kan namelijk leiden tot verdere beschadiging van je band, of erger nog, een klapband. Dan ben je letterlijk "nog verder van huis."


Wat te doen als je een spijker in je band hebt?

  1. Rijd niet verder: Het klinkt misschien logisch, maar het is belangrijk om zo snel mogelijk veilig te stoppen, bijvoorbeeld bij onze garage.

  2. Controleer de schade: Is de spijker diep in het rubber gedrongen? Zit hij in het loopvlak of de zijkant?

  3. Neem contact op met ons: Je wil natuurlijk zo snel mogelijk weer de weg op, maar veiligheid gaat voor. Ons team van monteurs staat klaar om je veilig de weg op te helpen, dat kan gelukkig zonder afspraak! Kom gewoon langsrijden en onze monteurs bepalen gelijk of je band toe is aan vervanging of dat deze ter plekke gerepareerd kan worden.

Reparatie of vervanging van je band?

In veel gevallen kan een band met een spijker gerepareerd worden, mits de schade zich in het loopvlak bevindt. Zit de spijker aan de zijkant van de band? Dan is vervanging vaak de enige optie. Bij Vermeer & Kersten onderzoeken we de schade grondig en adviseren we je eerlijk over de beste aanpak. Niet voor niets dat we al bijna 40 jaar roepen "Sterk in elk merk".


Gemakkelijk je bandenwissel plannen vanuit je luie stoel? Bij ons kan het!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page