top of page

De juiste profieldiepte van banden: Waarom is het essentieel?

Bij Garage Vermeer & Kersten kennen we elk detail van je auto. We leggen het belang van de juiste profieldiepte is bij je banden en waarom het essentieel is. Natuurlijk in begrijpelijke taal.


Het nut van een goede profieldiepte

De banden onder je auto zijn het enige contactpunt met de weg. Denk aan ze als de schoenen van je auto. Net zoals je niet zou hardlopen op versleten sneakers, wil je niet rijden op banden met een te laag profiel. Ze zorgen voor grip, stabiliteit en veiligheid. Maar waarom precies? Een juiste profieldiepte zorgt voor een optimale afvoer van water en voorkomt aquaplaning bij nat weer.


Het wettelijke minimum voor de profieldiepte is 1,6 millimeter. Echter, voor de beste prestaties en veiligheid, adviseren we bij Vermeer & Kersten om al eerder actie te ondernemen.

profieldiepte nieuwe band bmw x5

Wat als het profiel van mijn banden niet op peil is?

Je denkt misschien: "Het is slechts een klein verschil, toch?" Niet dus. Rijden met banden die niet de juiste profieldiepte hebben, kan gevaarlijk zijn:

  • Risico op aquaplaning: Te weinig profiel betekent minder ruimte om water af te voeren, wat kan leiden tot glijden op natte wegen.

  • Langere remweg: Een lager profiel kan je remafstand aanzienlijk verlengen, vooral bij regen.

  • Verminderde grip: Met name in bochten kan een te laag profiel leiden tot verminderde wegligging.

Bij Vermeer & Kersten begrijpen we dat je auto meer is dan zomaar een vervoersmiddel: het is je dagelijkse partner op de weg. En zoals je weet, in relaties gaat het om vertrouwen.


Wat kan ik eraan doen?

Kom niet in de verleiding om door te rijden tot je het kritieke minimum bereikt. Die paar millimeters minder kunnen de wereld van verschil maken, vooral als het regent. Een vroegtijdige check kan problemen voorkomen.


Neem het zekere voor het onzekere: rijd even bij ons langs. Laat een van onze ervaren monteurs je banden inspecteren. Als het tijd is voor vervanging, geven we je eerlijk en transparant advies. Goede banden vormen de basis voor een veilige rit, voor jou en je medeweggebruikers.


Bij Vermeer & Kersten draait het niet alleen om auto's, maar vooral om de mensen erin. Je kunt op ons vertrouwen voor advies zonder poespas en service met een glimlach. Je stapt onze garage uit wetende dat je banden klaar zijn voor elke rit, wat het weer ook brengt.

Bandenstapel met nieuwe profieldiepte

Voor elk aspect van je auto, van band tot bougie, is Garage Vermeer & Kersten de plek.

Of het nu gaat om profieldiepte, oliewissels of algemeen advies over je wagen, wij staan voor je klaar. Bij Vermeer & Kersten draait alles om jouw tevredenheid en veiligheid op de weg.


Gemakkelijk je bandenwissel plannen vanuit je luie stoel? Bij ons kan het!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page