top of page

Koplampen polijsten: Waarom, wanneer en hoe?

Heldere koplampen, het voelt een beetje als de finishing touch op een auto maar is wel degelijk belangrijk. Hoe je deze weer strak kan polijsten lees je hier!


De rol van heldere koplampen en waarom je deze moet polijsten.

Koplampen zijn de ogen van je auto. Ze zorgen ervoor dat je 's nachts en bij slecht weer goed kunt zien en gezien wordt. Na verloop van tijd kunnen ze dof worden door oxidatie, vuil en krassen. Dit kan je zicht verminderen en de uitstraling van je auto aantasten. Waarschijnlijk lees je deze blog omdat je koplampen dof zijn en je hier vanaf wil. Dan is het wat ons betreft ook goed om te weten waarom dat nodig is.


Waarom koplampen polijsten?

Misschien vraag je je af: "Is het echt nodig om mijn koplampen te polijsten?" Absoluut. Hier zijn een paar redenen:

  • Veiligheid: Doffe koplampen verminderen je zicht in het donker en bij slecht weer.

  • Uitstraling: Heldere koplampen geven je auto een frissere en jongere look.

  • APK-keuring: In sommige gevallen kunnen ernstig vertroebelde koplampen een reden zijn voor afkeuring.

Doffe koplamp bmw 3 serie

Het polijstproces in de praktijk:

Bij Vermeer & Kersten weten we dat je het beste wilt voor je auto. Daarom pakken we het polijsten van koplampen grondig aan.


  1. We beginnen met een inspectie om de mate van aanslag of krassen te beoordelen op je koplampen. Je kunt koplampen eens in de zoveel tijd polijsten maar niet voor eeuwig blijven schrobben. Het kan daarom ook zo zijn dat je koplampen aan vernieuwing toe zijn.

  2. Weten we zeker dat we jouw doffe koplampen weer kunnen polijsten? Dan gaan we onze polijstborstel uit de kast toveren. Met wat polijstmiddel en onze polijstmachine gaan we grondig aan de slag.

  3. Uiteindelijk doen we nog een laatste check om te zien of alles weer spic en span is!

koplamp na polijsten

Zelf koplampen polijsten? Met de tips van Garage Vermeer & Kersten ga je goed voorbereid aan de slag!

Bij Garage Vermeer & Kersten weten we dat niet iedereen direct naar de garage rent bij het eerste teken van dofheid op hun koplampen.


Sommige autobezitters houden ervan om zélf klusjes aan te pakken. Als jij dat type bent, dan juichen we je toe! Hieronder delen we enkele tips, rechtstreeks uit onze werkplaats, om je koplampen zelf te polijsten.


In vier stappen van doffe naar heldere koplampen.

1. Start met een schone lei. Voordat je ook maar denkt aan polijsten, moet je de koplampen grondig schoonmaken. Een goede wasbeurt met milde zeep doet al wonderen. Denk eraan om de omgeving rond je koplampen af te plakken met schilderstape. Zo voorkom je krassen op je prachtige lak. Dat zou helemaal zonde zijn natuurlijk.


2. Kies het schuurpapier met zorg. Begin zachtjes! Een fijne korrel, denk aan P1000 of P1200, is ideaal om mee te starten. Door het schuurpapier nat te maken en met cirkelvormige bewegingen te schuren, krijg je het beste resultaat. Vergeet niet om tussendoor regelmatig water toe te voegen om het schuurpapier nat te houden.


3. Een keer schuren maakt nog geen heldere koplamp.

Na je eerste schuurbeurt, ga je verder met een nog fijnere korrel, zoals 1500 of 2000. Hiermee werk je de grovere schuurkrassen weg en komt die oorspronkelijke glans weer tevoorschijn. Je gaat al steeds meer resultaat zien.


4. De finishing touch: polijsten maar!

Met een kwalitatief polijstmiddel en een zachte doek breng je die felbegeerde glans terug. Wrijf het middel in cirkelvormige bewegingen in tot je koplampen blinken als nooit tevoren.

Hoewel we het geweldig vinden dat je zelf aan de slag gaat, willen we je toch één ding meegeven: Als je twijfelt, kom gewoon even langs.


We bekijken graag met jou hoe we je koplampen nóg beter kunnen laten stralen. Want bij Garage Vermeer & Kersten is jouw auto onze passie. En dat zie je terug in ons werk!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page