top of page

TFSI Betekenis: De technische uitleg van baanbrekende autotechniek.

Als autoliefhebber heb de term "TFSI" vast al wel eens langs zien komen en herken je deze van merken zoals Audi, Volkswagen, Seat en Skoda.

Maar wat is de betekenis van TFSI precies en waar staat het voor? In deze blogpost gaan we dieper in op deze baanbrekende autotechniek.

Toyota interieurfoto rijdend

Wat is de betekenis van TFSI?

TFSI staat voor "Turbo Fuel Stratified Injection" (ofwel turbogeladen directe brandstofinjectie). Het is een geavanceerde motortechnologie die is ontwikkeld door de ingenieurs van de Volkswagen Auto Groep. Deze innovatieve techniek combineert twee essentiële componenten om de motorprestaties te verbeteren en tegelijkertijd het brandstofverbruik te verminderen.


Hoe werkt TFSI?

Bij TFSI-motoren wordt brandstof rechtstreeks in de verbrandingskamers geïnjecteerd, waardoor een fijnere verneveling en een meer nauwkeurige controle van de brandstofhoeveelheid mogelijk is.


Dit resulteert in een efficiëntere verbranding, waardoor meer kracht wordt gegenereerd zonder dat er extra brandstof wordt verbruikt.

Het directe injectieproces vermindert ook het risico van kloppen (pingelen), wat het mogelijk maakt om hogere compressieverhoudingen te gebruiken en de algehele motorprestaties te verbeteren.


Bovendien is TFSI voorzien van een turbolader, die gebruikmaakt van uitlaatgassen om een extra dosis lucht in de motor te persen. Deze luchtcompressie zorgt voor een hogere zuurstofinname in de verbrandingskamers, wat de verbranding verder verbetert en het vermogen aanzienlijk verhoogt.


Achterkant Toyota Aygo bij nacht

Wat zijn de voordelen van een TFSI motor?

  1. Verbeterde Prestaties: TFSI-motoren bieden een hoger vermogen en koppel in vergelijking met traditionele atmosferische motoren van vergelijkbare grootte.

  2. Brandstofefficiëntie: Dankzij de precieze brandstofinjectie en efficiënte verbranding kunnen TFSI-motoren een beter brandstofverbruik realiseren, wat resulteert in minder uitstoot van schadelijke stoffen.

  3. Milieuvriendelijk: De combinatie van krachtige prestaties en brandstofefficiëntie maakt TFSI-motoren milieuvriendelijker dan oudere motortechnologieën.

Kortom, TFSI is een innovatieve technologie die de autowereld heeft getransformeerd door krachtige prestaties te leveren met een lagere impact op het milieu. Als je een autoliefhebber bent of gewoon meer wilt weten over autotechniek, is TFSI zeker een term om te onthouden. Wat dan het verschil is met een "TSI" motor, lees je hier.


Onderhoud voor je TFSI Motor? Boek gemakkelijk online

Jouw auto verdient goed onderhoud. Boek daarom online een onderhoudsbeurt in bij Garage Vermeer & Kersten. Onze specialisten kennen de TFSI motoren als geen ander. Niet voor niets dat we al bijna 40 jaar zeggen "sterk in elk merk".


Zo boek je jouw afspraak in 3 simpele stappen:

  1. Kies je datum

  2. Vul eenvoudig gegevens in

  3. Geef aan of je een leenauto nodig hebt



Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page