
Wat betekenen de waarschuwingslampjes in mijn auto?
Wat betekenen al die lampjes nu in mijn auto? Is een vraag die vaak gesteld wordt. Er zijn vele verschillende waarschuwingslampjes die in een auto kunnen verschijnen en elk lampje geeft aan dat er een specifiek probleem is met de auto.
Welke soorten lampjes zijn er?
In een auto zijn verschillende categorieën waarschuwingslampjes. Zo zijn er drie verschillende kleuren lampjes:
-
Groen : Bijvoorbeeld wanneer je de verlichting aanzet in de auto.
-
Oranje: Bijvoorbeeld wanneer je weinig brandstof hebt.
-
Rood: Bijvoorbeeld wanneer je auto overhit raakt.

Wanneer moet ik naar de garage?
De betekenis van de lampjes kan enorm verschillen en dan is Google natuurlijk je beste vriend. Nu de vraag: Wanneer moet ik er echt mee naar de garage?
-
Oranje lampjes
-
Rode lampjes
Zoals je misschien kunt verwachten, betekenen oranje en rode lampjes niet veel goeds. Wanneer je een oranje lampje ziet branden betekent dat dat er geadviseerd wordt om naar de garage te gaan, maar het niet direct noodzakelijk is. Met een rood lampje is dat wel anders. Dit betekent dat je zo snel mogelijk moet zoeken naar hulp van een garage.
Waarom bij
Vermeer & Kersten?
Bij Autogarage Vermeer & Kersten zorgen wij voor een uitgebreide inspectie. Zo kunnen eventuele reparaties worden voorkomen. Wat we belangrijk vinden is dat we jou veilig de weg op sturen!
Zo zijn wij bijna 40 jaar sterk in élk merk!
Hoe zorg ik voor minder lampjes?
De eerste stap die je zelf kunt zetten om minder van dit soort lampjes onderweg te krijgen is tijdig en goed onderhoud. Een auto waar regulier onderhoud aan wordt uitgevoerd gaat langer mee en geeft veel minder kans op onverwachte foutmeldingen.
De tweede stap die je kunt zetten is het gebruiken van originele onderdelen. Waarom je nu het beste kunt kiezen voor originele onderdelen, lees je hier!
De derde stap, wanneer stap een en twee niet werken, is door naar de garage te gaan en je auto eens grondig uit te laten lezen. Misschien is het wel een computer storing in je auto. Dat komt veel vaker voor dan je denkt.