top of page

Zorgeloos elektrisch laden in het buitenland? Deze tips helpen je!

Bijgewerkt op: 5 jul.

Met je elektrische auto voor het eerst naar het buitenland kan nogal voor wat uitdagingen zorgen, bijvoorbeeld met het opladen van je auto. Met deze tips heb je een zorgeloze vakantie.


Voorbereiding is het halve werk.

Goed voorbereid op vakantie gaan is het halve werk in onze optiek. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld een vakantiecheck hebt gedaan, de bandenspanning op orde is en je hebt gecheckt of je bijv. een Vignet nog nodig hebt.


Het laatste wat je natuurlijk wil is onnodige boetes voorkomen in het buitenland omdat je niet voldoet aan de juiste wetgeving of dat je onnodig snel de batterij van je EV leegtrekt omdat je banden niet juist op spanning zijn. Ga je nu toevallig vertrekken op een zaterdag? Met de tips uit deze blog ga je zwarte zaterdag overleven!


Elektrisch laden in het buitenland. Met deze apps of sites zit je goed.

Het mooie aan deze tijd is dat we overal bereikbaar kunnen zijn en met razendsnelle internet verbinding steeds beter in kaart hebben waar we het beste onze EV kunnen opladen. Dat opladen van een elektrische auto gaat veelal via makkelijke apps. Wij zetten de handigste apps op een rijtje zodat jij zorgeloos kan opladen in het buitenland.


Deze handige app en online website is misschien voor EV's wel het meest makkelijke alternatief ten opzichte van standaard apps zoals Google maps of Apple kaarten.

Bij A better routeplanner selecteer je eenvoudig de auto waarin je rijdt, je start- en eindbestemming en hoevaak je wil stoppen.


Op basis hiervan gaat de app voor je berekenen waar je het beste kunt stoppen. Leuk feitje: Je kunt hier ook het batterijpercentage van je auto op dit moment invullen, zodat je precies weet waar je als eerste terecht kan. Wij deden alvast een voorbeeld ritje naar Genua.

elektrisch laden buitenland a better routeplanner

De routeplanner van de ANWB is een van de meest bekende routeplanners van ons land, en niet voor niets. De ANWB doet al jaren enorm hun best om ervoor te zorgen dat ook mensen met een EV goed voorbereid op reis kunnen. Met de EV routeplanner kun je zorgeloos elektrisch laden in het buitenland.


ANWB EV Routeplanner elektrisch laden buitenland

Ook hier vul je eenvoudig je start- en eindpunt in, het model auto waarover je beschikt en de hoeveelheid batterij die je auto nog heeft. Een handige toevoeging van de ANWB routeplanner is dat deze ook gelijk aangeeft welke werkzaamheden er zijn, waar een milieuzone geldt en wat je verplicht in je auto moet hebben.


Zo voorkom je boetes, handig!


Deze handige app is net even anders als de voorgaande sites. Het is minder een routeplanner maar vindt voor jou waar je kunt laden, en vooral ook hoe deze eruit ziet. Niets is zo vervelend als ergens in Zuid-Frankrijk staan op een parkeerplaats en de laadpaal niet kunnen vinden. Deze app biedt de mogelijkheid tot het toevoegen van foto's zodat anderen makkelijker de laadpalen kunnen vinden. Handig toch?

Smoov app elektrisch laden in het buitenland

Deze app vind je gemakkelijk in de play store van Google of in de App store van je iPhone.


Zorgeloos op weg, wij helpen je.

Wil je graag nog even zeker weten of je met je EV op vakantie kan. Een laatste check, de banden weer op spanning. Met onze zomercheck controleren we op 30+ verschillende punten zodat jij zorgeloos je vakantie tegemoet kan gaan.


Plan eenvoudig online via onze website of neem telefonisch contact op!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page