top of page

Tips om de zwarte zaterdag te overleven!

Zwarte zaterdag is inmiddels een begrip. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Files, files en nog eens files. Maar hoe overleef je een zwarte zaterdag? Met deze tips dus!


Zwarte zaterdag, wat is het ook alweer?

Zwarte zaterdag is al jaren een begrip in Nederland en veel verder daarbuiten. Het is de zaterdag waarop veel mensen van Noord-West Europa naar het zuiden vertrekken voor een heerlijke week vakantie. Hup, de auto volpakken en op naar de zon. Tot je al gauw erachter komt dat je niet de enige was met dit plan. Want zwarte zaterdag is de drukste dag om te vertrekken. Hierdoor staan er langs bekende vakantiewegen enorme files die er al gauw voor kunnen zorgen dat je te laat op je bestemming aankomt. Maar wat doe je er tegen? Wij helpen je!


zwarte zaterdag tips file

Goede voorbereiding is het halve werk. Ook hier!

De eerste van de vier tips die we je willen geven om zwarte zaterdag te overleven, is door het liefst niet op zwarte zaterdag te reizen. Maar hoe voorkom je zoiets? Vaak reizen mensen naar het zuiden op een zaterdag omdat ze op vrijdag de werkweek zijn geïndigd. Onze eerste tip luidt dan ook: Rijd niet op zaterdag maar bijvoorbeeld op een zondag of misschien wel vrijdag op zaterdag nacht. Zo ben je de grote drukte al een beetje voor. Mocht het echt niet mogelijk zijn om eerder of later te vertrekken, dan loodsen wij van Garage Vermeer & Kersten je door deze dag heen.


De grootste tip voor zwarte zaterdag: Genoeg eten en drinken in je auto.

Zwarte zaterdag is vaak warm, druk en je staat vaak stil. Het laatste wat je dan wil hebben, is dat je zonder water, ander drinken of een hapje zit. Hoe gek het misschien ook klinkt. Eten en drinken is essentieel voor een dag als deze. En rijd je met kinderen in je auto? Dan is het nog belangrijker, weten we uit ervaring!


Maar waarom genoeg eten en drinken in de auto meenemen? Grote kans dat je je dit nu afvraagt. Tijdens een file wil je namelijk niet hoeven wachten op het wegrestaurant 30 km verderop. Dat gaat dan namelijk nog wel even duren. Met genoeg hapjes en drankjes in de auto houd je het op deze manier wel uit.


Zorg dat je auto op orde is, echt!

Je snapt natuurlijk wel dat wij deze het belangrijkste vinden. Zorg dat je auto gekeurd is voordat je op vakantie gaat. Waarom? Je auto is namelijk veel zwaarder beladen op deze trip naar het zuiden dan normaal. En Frankrijk, Spanje en Portugal zijn een stuk heuvelachtiger dan ons platte kikkerlandje.


Stel dat je een iet wat slippende koppeling hebt in Nederland, dan kom je daar nog wel mee weg. In het buitenland met een zwaar beladen auto heb je problemen. Je wil op deze dag niet het gezin zijn dat langs de weg staat in de hitte, wachtend op de ANWB. Zorg bijvoorbeeld voor goed regulier onderhoud. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Plan dan bijvoorbeeld gemakkelijk een vakantiecheck bij ons. Dan lopen wij je auto na zodat je zorgeloos op reis kan. Reis je met een elektrische auto af naar het zuiden? Dan is onze blog over elektrisch laden misschien wel verplichte kost.


Bandencontrole vakantiecheck zwarte zaterdag tips

Kids mee op reis? Zorg voor voldoende entertainment.

Entertainment in de auto, waar ouders zullen zeggen dat ze naar buiten moesten staren is dat met kinderen nu wel anders. iPads mee, onbeperkt internet en een breed scala aan vermaak voor onderweg. Maar zorg ook vooral dat die iPads zijn opgeladen en dat er anders een spelletje achterin kan worden gespeeld. Bijvoorbeeld een kaartspel! Wat ook wil helpen is een onverwachts cadeautje tijdens de lange reis. Doet een hoop goed!


Conclusie: Met deze tips kom je zwarte zaterdag eenvoudig door.

De zwarte zaterdag is vooral een dag die je wil vermijden. Reis dus vooral op een andere dag naar het zuiden, of reis in twee dagen. Dat maakt het makkelijker en een stuk zorgelozer. Als je toch op deze zaterdag gaat reizen, zijn drie dingen essentieel:

  • Genoeg eten en drinken in de auto

  • Een auto die goed is. Zorg voor een vakantiecheck!

  • Kids mee op reis? Entertain ze!


Zo kan jij goed voorbereid op reis en zijn we benieuwd naar alle mooie vakantieverhalen!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page