top of page

Welke vloeistoffen zitten er in je auto en waarom zijn ze belangrijk?

Auto's hebben verschillende vloeistoffen nodig hebben om soepel en veilig te kunnen rijden. Maar weet jij welke vloeistoffen er allemaal in je auto zitten? Wij leggen het voor je uit.


Welke vloeistoffen zitten er in een auto?

Motorolie

De motor van je auto kan niet zonder olie. De motorolie zorgt voor smering van de bewegende onderdelen binnenin de motor, helpt de motor schoon te houden door vuil en afzettingen op te vangen, en helpt de motortemperatuur te reguleren door warmte af te voeren. Regelmatig de olie en het oliefilter vervangen is cruciaal voor de gezondheid en levensduur van je motor. Wacht niet te lang met een oliewissel, want oude olie verliest zijn smerende eigenschappen en kan leiden tot snellere slijtage en zelfs motorproblemen. Perfect om te combineren met bijvoorbeeld een grote beurt of APK keuring. Dan pakken we dit gelijk voor je op.motorolie bijvullen apparaat garage

Koelvloeistof

welke vloeistoffen er nog meer in je auto zitten is o.a. koelvloeistof, of antivries. Deze speelt een vitale rol in het managen van de motortemperatuur. De vloeistof circuleert door de motor en helpt oververhitting te voorkomen, wat essentieel is om motorprestaties te garanderen en motorschade te voorkomen. Koelvloeistof heeft ook anticorrosieve eigenschappen die helpen om roest en corrosie in de motor en het koelsysteem te voorkomen. Controleer regelmatig het niveau en de staat van de koelvloeistof, vooral voor het winterseizoen, en vul bij of vervang het als dat nodig is om optimale prestaties en bescherming te garanderen.

onderhoud auto opengeslagen motorkap vloeistoffen bijvullen

Remvloeistof

Een andere vloeistof in je auto is remvloeistof. Remvloeistof is wat je remmen helpt om krachtig en effectief te werken. Deze hydraulische vloeistof wordt onder druk gezet wanneer je het rempedaal indrukt en helpt de remkracht over te brengen naar de remblokken of -schijven. Omdat remvloeistof vocht kan aantrekken, wat kan leiden tot een vermindering van de effectiviteit en zelfs tot roestvorming in het remsysteem, is het belangrijk om deze vloeistof volgens de aanbevelingen van de fabrikant te vervangen.


Conclusie: Het belang van vloeistoffen in je auto.

Vloeistoffen in je auto zijn als het bloed in je aderen: Ze zijn essentieel voor een goede gezondheid en prestaties. Regelmatig onderhoud van deze vloeistoffen kan niet alleen de levensduur van je auto verlengen maar voorkomt ook kostbare reparaties op de lange termijn.


Bij Garage Vermeer & Kersten begrijpen we hoe belangrijk dit is, en daarom bieden we uitgebreide controles en onderhoudsdiensten aan om je auto in topconditie te houden. Laat het onderhoud van je vloeistoffen over aan de experts en geniet van de weg voor je.


Plan vandaag nog je onderhoud online in en rij met vertrouwen en zekerheid!コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page