top of page

Wat houdt BOVAG garantie in?

Bijgewerkt op: 19 apr.

Bij het kopen van een auto is betrouwbaarheid een belangrijk aspect. Niemand wil immers te maken krijgen met onverwachte reparatiekosten. Om de koper te beschermen is de BOVAG garantie in het leven geroepen. Wat houdt het precies in, is een veel voorkomende vraag. Wij beantwoorden die vraag!


Wat is BOVAG garantie in het kort?

BOVAG garantie biedt extra zekerheid bij de aankoop van een auto. Het programma is beschikbaar voor nieuwe auto's en gebruikte auto's tot een bepaalde leeftijd en kilometerstand. De exacte voorwaarden variëren per categorie, maar over het algemeen biedt BOVAG garantie dekking voor gebreken die niet te wijten zijn aan normale slijtage en onderhoud.


garage vermeer en kersten bovag garantie locatie

Wat wordt er gedekt en wat niet?

Als je een auto koopt met BOVAG garantie, ben je beschermd tegen onverwachte reparatiekosten. Als er tijdens de garantieperiode iets misgaat met de auto, kun je deze laten repareren bij een BOVAG-garage zonder extra kosten. Dit geldt alleen voor problemen die onder de garantie vallen en niet voor schade als gevolg van een ongeluk of onjuist gebruik.


Voorbeeld wat wel onder de BOVAG garantie valt:

"Je hebt net je droomauto gekocht met BOVAG garantie. Op de terugweg voel je een trilling in de auto en wat blijkt: Er is een probleem met de ophanging. Omdat je een auto met BOVAG garantie hebt gekocht, valt dit onder de BOVAG garantie."


Voorbeeld wat niet onder de BOVAG garantie valt:

"Je hebt net je droomauto gekocht met BOVAG garantie. Op de terugweg besluit je eens flink de achterbanden te laten roken en trap je jouw droomauto eens flink op zijn staart. Nu de achterbanden helemaal glad zijn en je remmen versleten ga je terug naar de garage. Dit valt dan niet onder de BOVAG garantie. Dit is onjuist gebruik."


Weten wat er nog meer onder de BOVAG garantie valt? Lees hier meer.


BOVAG garantie versus fabrieksgarantie.

Het is belangrijk om op te merken dat BOVAG garantie niet hetzelfde is als fabrieksgarantie. Fabrieksgarantie is de garantie die wordt geleverd door de fabrikant van de auto en die meestal alleen van toepassing is op nieuwe auto's. BOVAG garantie daarentegen is een extra garantie die wordt geleverd door het BOVAG-lidbedrijf dat de auto verkoopt.


Conclusie

Als je een auto koopt met BOVAG garantie, ontvang je een garantiebewijs en algemene voorwaarden waarin alle details van de garantie worden uitgelegd.


Het is belangrijk om deze voorwaarden zorgvuldig te lezen en te begrijpen, zodat je precies weet wat wel en niet wordt gedekt. In het kort biedt BOVAG garantie extra zekerheid bij de aankoop van een auto.

Het programma biedt dekking voor onverwachte reparatiekosten en zorgt ervoor dat je met een gerust hart de weg op kunt. Als je van plan bent een auto te kopen, is het zeker de moeite waard om te zoeken naar een BOVAG-lidbedrijf en te vragen naar de mogelijkheden van BOVAG garantie.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page