top of page

Wanneer een grote beurt voor je auto plannen?

Bijgewerkt op: 6 okt. 2023

Een kleine beurt voor je auto ben je wellicht bekend mee maar wanneer moet je een grote beurt voor je auto plannen? In deze blog nemen wij je mee wanneer dit nodig is.


Waarom moet je auto een grote beurt?

De ene grote beurt is de andere niet. Als alle auto's altijd in perfecte staat zouden zijn en er geen slijtage zou optreden, dan zou een grote beurt niet veel tijd in beslag nemen. Maar zoals we allemaal weten, is dit zelden het geval.


Deze factoren zijn van invloed op de duur van een APK keuring:


Inspectie Ford tijdens APK keuring

Waarom moet je auto een grote beurt?

De ene grote beurt is de andere niet. Als alle auto's altijd in perfecte staat zouden zijn en er geen slijtage zou optreden, dan zou een grote beurt niet veel tijd in beslag nemen. Maar zoals we allemaal weten, is dit zelden het geval.


De grootste factor waarom je auto een grote beurt nodig heeft is vanwege de verkeersveiligheid. Onderdelen van een auto slijten naarmate je deze vaker gebruikt. Bij een grote beurt nemen we eigenlijk je auto even goed onderhanden zodat deze de komende 15.000 kilometer weer meekan. Zie het een beetje als een spa behandeling voor je auto.


Wanneer je auto een grote beurt nodig heeft lees je onderaan deze blog maar wat ook belangrijk is, is wat er wordt uitgevoerd bij een grote beurt.


Welke onderdelen komen aan bod bij een grote beurt?

Natuurlijk breng je je auto liever niet naar de garage, maar eens in de zoveel tijd per jaar is een grote beurt onontkoombaar voor je trouwe vierwieler. Het is immers van groot belang om je auto goed te onderhouden voor een veilige en betrouwbare rijervaring. Veel mensen vinden het echter vervelend dat ze hun auto voor een langere periode moeten missen. Hoe lang duurt een grote beurt voor je auto eigenlijk?


Dat gaan we in deze blog uitgebreid bespreken. Voordat we dat doen, is het nuttig om te weten welke onderdelen er allemaal gecontroleerd en eventueel vervangen worden tijdens een grote beurt.


De verkeersveiligheid

Het doel van een grote beurt is natuurlijk om veilig de weg op te kunnen. Daarom checken we bij een grote beurt op verschillende punten en voeren we de volgende onderdelen uit:

  • Olie en oliefilter:

Bij het uitvoeren van een grote beurt voeren we de oude olie af en zorgen ervoor dat er nieuwe schone olie in je auto komt. We vervangen dan ook gelijk het oliefilter om ervoor te zorgen dat je weer veilig de weg op kan.

  • Vloeistoffen:

Naast het oliefilter en het vervangen van de olie, vullen we de vloeistoffen aan in je auto waar nodig. Bijvoorbeeld ruitenwisser- en koelvloeistof.

  • Bougies

Bij een grote beurt vervangen we de bougies van je auto wanneer je een benzine auto hebt en bij een diesel de gloeibougie. Zo presteert de motor van je auto weer optimaal en kun je weer 30.000 kilometer er tegenaan. Wel is het goed om te weten dat er sommige bougies minder lang meegaan. Gelukkig weten wij daar alles van

  • Inspectie

Verder kijken we naar de algehele staat van een auto en kijken we of we eventuele toekomstige knelpunten kunnen waarnemen. Vervangen doen we pas in overleg met jou. Wel zo netjes, toch?

uitlezen software KTS Bosch Car Service

Conclusie: Wanneer moet je auto een grote beurt?

Een grote beurt wordt geadviseerd om de 30.000 kilometer. Betekent dit dat je iedere 30.000 kilometer een grote beurt in moet plannen? Wat als je nu minder rijdt dan 30.000 kilometer? Dan adviseren we altijd om eens per jaar een grote beurt uit te voeren.


Ook is het merk- en modelafhankelijk of je deze iedere 30.000 kilometer een grote beurt nodig hebt. Deze kan sterk verschillen per merk en model. Lees daarom altijd goed de handleiding van je auto door of bel naar onze garage wanneer je denkt dat een afspraak nodig is.


Je grote beurt makkelijk online boeken

Jouw auto verdient goed onderhoud. Boek daarom online een apk keuring in bij Garage Vermeer & Kersten. Onze specialisten kennen ieder merk auto als geen ander. Of het nu gaat om een Aston Martin of een BMW. Niet voor niets dat we al bijna 40 jaar zeggen "sterk in elk merk".


Zo boek je jouw afspraak in 3 simpele stappen:

  1. Kies je datum

  2. Vul eenvoudig gegevens in

  3. Geef aan of je een leenauto nodig hebtComentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page