top of page

Hoe lang duurt een Grote beurt voor je auto?

Bijgewerkt op: 6 okt. 2023

Om de 30.000 kilometer wordt een grote beurt geadviseerd. Wanneer je een auto afgeeft wil je graag weten hoe lang een grote beurt duurt, toch? Wij leggen uit hoe het kan dat je vaak een dag je auto kwijt bent.


Welke onderdelen komen aan bod bij een grote beurt?

Natuurlijk breng je je auto liever niet naar de garage, maar eens in de zoveel tijd per jaar is een grote beurt onontkoombaar voor je trouwe vierwieler. Het is immers van groot belang om je auto goed te onderhouden voor een veilige en betrouwbare rijervaring. Veel mensen vinden het echter vervelend dat ze hun auto voor een langere periode moeten missen. Hoe lang duurt een grote beurt voor je auto eigenlijk?


Dat gaan we in deze blog uitgebreid bespreken. Voordat we dat doen, is het nuttig om te weten welke onderdelen er allemaal gecontroleerd en eventueel vervangen worden tijdens een grote beurt.


De verkeersveiligheid

Het doel van een grote beurt is natuurlijk om veilig de weg op te kunnen. Daarom checken we bij een grote beurt op verschillende punten en voeren we de volgende onderdelen uit:

  • Olie en oliefilter:

Bij het uitvoeren van een grote beurt voeren we de oude olie af en zorgen ervoor dat er nieuwe schone olie in je auto komt. We vervangen dan ook gelijk het oliefilter om ervoor te zorgen dat je weer veilig de weg op kan.

  • Vloeistoffen:

Naast het oliefilter en het vervangen van de olie, vullen we de vloeistoffen aan in je auto waar nodig. Bijvoorbeeld ruitenwisser- en koelvloeistof.

  • Bougies

Bij een grote beurt vervangen we de bougies van je auto wanneer je een benzine auto hebt en bij een diesel de gloeibougie. Zo presteert de motor van je auto weer optimaal en kun je weer 30.000 kilometer er tegenaan. Wel is het goed om te weten dat er sommige bougies minder lang meegaan. Gelukkig weten wij daar alles van

  • Inspectie

Verder kijken we naar de algehele staat van een auto en kijken we of we eventuele toekomstige knelpunten kunnen waarnemen. Vervangen doen we pas in overleg met jou. Wel zo netjes, toch?


Inspectie Ford tijdens APK keuring

Factoren die van invloed zijn op een grote beurt .

De ene grote beurt is de andere niet. Als alle auto's altijd in perfecte staat zouden zijn en er geen slijtage zou optreden, dan zou een grote beurt niet veel tijd in beslag nemen. Maar zoals we allemaal weten, is dit zelden het geval.


Deze factoren zijn van invloed op de duur van een APK keuring:


Beschikbaarheid van onderdelen

Vanwege slijtage aan de auto dienen bepaalde onderdelen vervangen te worden, dat spreekt voor zich. Echter, de beschikbaarheid van een specifiek onderdeel is niet altijd gegarandeerd. Hoewel we dankzij onze efficiënte leveranciers doorgaans snel kunnen handelen als een onderdeel op voorraad is, is dit niet altijd het geval. Vandaar dat de duur van een grote beurt soms kan variëren.


Drukte in de garage

We zijn bevoorrecht dat veel auto's dagelijks gebruik willen maken van onze service binnen ons bedrijf. Echter, dat houdt wel in dat we niet in staat zijn om alle auto's gelijktijdig te behandelen. Daarom is het goed mogelijk dat we pas in de namiddag aan jouw wagen kunnen beginnen.


Steekproef van het RDW

Tijdens het uitvoeren van de grote beurt is de apk gratis. Bij het keuren van de auto door onze APK keurmeesters kan het voorkomen dat we worden gecontroleerd door het RDW. Bij deze steekproef moeten we wachten op het RDW en kunnen we jouw auto niet meegeven. Na de steekproef kun je de auto netjes ophalen en kun je er dubbel verzekerd van zijn dat je auto juist door de keuring is en de grote beurt goed is uitgevoerd.


uitlezen software KTS Bosch Car Service

Conclusie: Hoelang duurt een grote beurt?

De duur van een APK keuring hangt van een aantal factoren af. Zoals de drukte bij een garage, de beschikbaarheid van onderdelen en de eventuele steekproef van het RDW. De nettotijd verschilt daarom ook enorm van elkaar. Deze combinatie van factoren maakt dat je jouw auto vaak een dag(deel) kwijt bent.


Je grote beurt makkelijk online boeken

Jouw auto verdient goed onderhoud. Boek daarom online een grote beurt in bij Garage Vermeer & Kersten. Onze specialisten kennen ieder merk auto als geen ander. Of het nu gaat om een Aston Martin of een BMW. Niet voor niets dat we al bijna 40 jaar zeggen "sterk in elk merk".


Zo boek je jouw afspraak in 3 simpele stappen:

  1. Kies je datum

  2. Vul eenvoudig gegevens in

  3. Geef aan of je een leenauto nodig hebtComments


Commenting has been turned off.
bottom of page