top of page

Lekkende airco in je auto: Is dit gevaarlijk?

Bijgewerkt op: 17 nov. 2023

Je airco is natuurlijk meer dan fijn als het gaat om comfort. Bij een lekkende airco wil je weten hoe dit kan en of dit gevaarlijk is.


Een goed werkende airco: Meer dan alleen frisse lucht

Bij Garage Vermeer & Kersten weten we dat een rit in een comfortabel gekoelde auto het verschil kan maken, zeker tijdens die hete zomerdagen. Maar een lekkende airco? Dat klinkt als een klein ongemak.

Toch is het belangrijk hier aandacht aan te schenken. Een airco doet namelijk meer dan alleen de temperatuur regelen. Hij zorgt ook voor een goede luchtkwaliteit en voorkomt condensatie op je ruiten.

auto wassen wasboxen doe het zelf wasboxen

De onzichtbare held: Wat je airco allemaal doet

Je airco speelt een belangrijke rol in je comfort en veiligheid. Het zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur, maar helpt ook bij het snel ontwasemen van je ramen.

Wanneer je airco lekt zorgt dit alles voor een minder koele auto, minder snel ontwasemen van je ruiten en een minder comfortabele auto. So far so good zou je zeggen, maar wat zijn de gevolgen van een lekkende airco?


De gevolgen van een lekkende airco: Waarom je dit serieus moet nemen.


Een lekkende airco is natuurlijk niet ideaal, maar wanneer je een lekkende airco hebt moet je hiermee niet door blijven rijden. Dit zijn de nadelen van een lekkende airco:

  1. Verminderde koelkracht: Wanneer je airco lekt zul je dit als eerste merken met het koelen van je auto. Beeld je een zomerdag in waar je auto toch niet echt koel wordt.

  2. Nevenschade aan andere onderdelen: Wanneer je airco lekt kan het zo zijn dat andere onderdelen minder goed functioneren. Bijvoorbeeld de multisnaar.

  3. Vieze geur: Last but not least, een muffe geur in je auto. Wanneer je airco lekt zul je merken dat je airco ook niet meer fris ruikt.

Om de titel van deze blog te beantwoorden: "Lekkende airco, is dit gevaarlijk?" Hierop is het antwoord simpel: Gevaarlijk is het niet maar laten repareren is wel zo handig voor er nevenschade ontstaat aan andere onderdelen. Je zou hier dus kunnen stellen: Hoe langer je wacht hoe hoger de rekening. Verder is het vooral je comfort dat achteruit gaat en een muffe geur in de auto.


Wat te doen bij een lekkende airco?

Heb je last van een muffe geur of verminderde koelkracht? Dan raden we je aan om eventjes een afspraak te maken bij onze garage. Onze monteurs staan vijf dagen in de week klaar om je lekkage op te sporen, de juiste onderdelen te vervangen en je weer veilig de weg op te helpen.


Niet helemaal zeker of je airco lekt? Kom dan eenvoudig langs of bel 024-6779353 voor een afspraak. Eenvoudig een afspraak plannen vanaf je luie stoel? Boek dan eenvoudig een airco service afspraak via onderstaande knop.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page