top of page

Krassen Verwijderen Auto met WD40: Feiten en Fabels

Huishoudartikelen vinden vaak hun weg naar auto-onderhoudsmythen, en één daarvan is het gebruik van WD40 om krassen op je auto te verwijderen. Bij Garage Vermeer & Kersten gaan we dieper in op deze trend en ontrafelen we de feiten en fabels.


De Magie van WD40: Wat is het precies?

WD40 is niet zomaar een smeermiddel; het is een veelzijdig product met penetrerende eigenschappen en de capaciteit om roest te verwijderen. In de huishoudens wereldwijd staat het bekend als een redder in nood voor vastzittende bouten, piepende scharnieren en zelfs als een tijdelijke roestbeschermer. Echter, het gebruik van WD40 op autolak verdient enige nuance.


De samenstelling van WD40 bevat een mengsel van oplosmiddelen, drijfgas en smeermiddelen. Dit maakt het krachtig bij het doordringen van vastzittende onderdelen, waardoor het een cultstatus heeft gekregen in onze garage en waarschijnlijk ook bij veel huishoudens.


Echter, als het aankomt op het behandelen van autolak, moeten we voorzichtig zijn.

Daar gaan we vandaag eens verder in duiken. Want kun je krassen verwijderen op je auto met wd40?


wasbox doe het zelf auto wassen blog krassen verwijderen wd40

Het proces van krassen verwijderen met WD40

Veel "autoliefhebbers" beweren dat WD-40 effectief is bij het verminderen van zichtbare krassen. Ze suggereren dat het de lak 'opvult' en de krassen minder opvallend maakt. Maar is het echt zo simpel of is dit een fabeltje?


Je wil natuurlijk niet op korte termijn je krasje opvullen met 40 om vervolgens de bescherming van je lak compleet aan te tasten.


De Risico's van WD40 op Autolak

Helaas is de realiteit niet zo rooskleurig. Hoewel WD-40 enkele lichte krassen tijdelijk minder zichtbaar kan maken, brengt het ook risico's met zich mee:

  • Verwijdering van beschermende waslaag: WD-40 kan de beschermende waslaag van je auto aantasten, waardoor de lak kwetsbaarder wordt voor schadelijke elementen. Lekker, heb jij je krasje opgevuld voor je gevoel is de beschermingslaag van je auto aan gort. En die beschermingslaag krijg je niet zo gauw meer terug. Tenzij je deze naar een professionele poetser brengt.

  • Tijdelijke oplossing: Het effect van WD-40 op krassen is vaak kortstondig. Zodra de substantie is opgedroogd, kunnen de krassen weer zichtbaar worden. Dus voor het oog ziet het er in het begin prachtig uit, maar op lange termijn gaat dit dus niet werken.

auto wasbox blogpost krassen verwijderen auto wd40

Conclusie: WD40 als krassen verwijderaar? Niet Aan te Raden!

Bij Garage Vermeer & Kersten geloven we in duurzame oplossingen voor autolak onderhoud. Hoewel WD-40 handig is voor vele klussen, raden we het niet aan voor het behandelen van krassen op je auto. Wil je je auto echt in topconditie houden?


Vertrouw dan op professionele methoden en laat de magische mythes achterwege. En als je echt een glanzende auto wilt, vergeet dan niet langs te komen bij onze wasboxen – daar waar jouw auto de aandacht krijgt die het verdient!


Hier vind je onze wasboxen!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page