top of page

Je auto wassen in de wasbox: De beste aanpak.

Bijgewerkt op: 12 apr.

Je auto wassen, waar moet je beginnen voor het perfecte resultaat? In deze blog nemen we je stap voor stap mee in een wastrip bij onze wasboxen.


Je auto wassen in een wasbox, handiger dan een autowasstraat?

Een doe het zelf wasbox, de handmatige versie van een wasstraat. In een wasstraat kun je lekker achterover leunen en hoef je niet zoveel te doen. Anderzijds hebben wasstraten geen goede reputatie als het gaat om krassen en lakbeschadigingen. Daarom wil je jouw auto schoonmaken in een auto wasbox. Perfect wanneer je de middelen thuis niet hebt.

In deze blog nemen we je mee in een stap voor stap gids om je auto weer blinkend schoon te krijgen op de Garage Vermeer & Kersten manier!


auto wassen wasboxen doe het zelf wasboxen

De Vermeer & Kersten methode: Auto wassen in stappen.

Wanneer je je auto gaat wassen in een wasbox van Garage Vermeer & Kersten dan wil je dat natuurlijk doen zoals wij auto's in topconditie krijgen. Met deze stap voor stap gids zorgen we ervoor dat je een topkwaliteit wasbeurt krijgt in een van onze wasboxen.


Stap 1: Goede voorbereiding is het halve werk.

Wij zeggen altijd: Begin bij het begin. Start dus altijd met een korte inspectie van je auto. Zijn er specifieke vlekken of vieze plekken die extra aandacht nodig hebben? Dat hoeft geen 10 minuten te duren want extra vieze plekken zie vaak vanzelf.


Stap 2: Voorwassen en afspoelen.

Voor je aan de slag gaat met de borstel wil je al het grove vuil en zand van je auto hebben. Wanneer je namelijk aan de slag gaat met de borstel en gaat schrobben over deze plekken maak je de autolak alleen maar slechter.


Gebruik daarom eerst de hoge drukspuit om een voorwas te doen. Wanneer je dat gehad hebt, gaan we naar stap 3.

auto wassen groene zeep wasboxen

Stap 3: Tijd voor een goede shampoo, schuimborstelen.

Nu we de voorwas erop hebben zitten en al het grove vuil eraf is, gaan we onze auto lekker in het sop zetten. Met onze borstels van paardenhaar weet je zeker dat je een zachte borstel hebt voor je auto.


Met onze speciale autoshampoo gaan we het vuil dat nog aanwezig is wegzetten en brengen we de glans op je auto weer tot leven. Belangrijk is dat je hier van boven naar beneden werkt.


Stap 4: Afspoelen maar

Nadat je jouw heilige koe eens flink in het sop hebt gezet is het tijd om alle sop af te spoelen. De hogedrukspuit er weer bij en hop, weer netjes van boven naar beneden werken.


Belangrijke tip: Zorg dat er niet veel tijd tussen het soppen en afspoelen zit. Je wil namelijk niet hebben dat het sop indroogt. Dat geeft weer vlekken.


Wanneer je na het afspoelen nog steeds niet helemaal tevreden bent is onze tip om stap 3 en 4 even te herhalen.


Stap 5: Extra lakbescherming met een wax.

Nu je auto weer volledig kras, vlek en vuil vrij is, is het tijd voor bescherming van je autolak. Met onze speciale waxfunctie zet je een beschermingslaag over je autolak heen. Deze beschermt tegen vuil en geeft je auto een mooie glans mee.


Stap 6: Droog de weg op.

Nu je auto weer aan het blinken is, is het zaak om deze weer droog te krijgen. Daarvoor hebben we twee manieren:

  • Microvezeldoek: Met deze vezelvrije doek krijg je streeploos je auto weer helemaal droog.

  • Glansdrogen: Met onze speciale glansdroger functie zorg je ervoor dat je met demiwater je auto helemaal vlekvrij spoelt. Door dit gedemineraliseerde water heb je dus ook geen last van kalkaanslag. Even laten drogen in de schaduw en je auto is weer een glans rijker!

Leuk zo'n handleiding maar hoe ziet dat eruit?

Waarschijnlijk heb je niet helemaal een beeld bij hoe je op de beste manier je auto kunt schoonmaken. Daarom maakte we hierover een filmpje zodat jij precies weet hoe je jouw auto in topconditie krijgt.Tip: Volg ons ook op Instagram en TikTok voor meer tips!


Je auto weer in topconditie. Kom naar onze wasboxen.

Onze vijf doe-het-zelf wasboxen zijn altijd open. Je kunt dus op ieder moment terecht bij ons. Wanneer je niets te doen hebt of graag even de deur uit wil.


Of je nu muntgeld bij je hebt, contactloos wilt pinnen of een waspas voor ondernemers gebruikt; Wij maken het je makkelijk. Dus, de volgende keer dat je auto toe is aan een wasbeurt, weet je precies hoe je het beste resultaat krijgt bij Vermeer & Kersten!


Hier vind je onze wasboxen!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page