top of page

Hoe gebruik je de airco in je auto? Wij helpen je!

Bij Garage Vermeer & Kersten begrijpen we hoe essentieel een goede airco is voor jouw comfort tijdens het rijden. Of het nu gaat om verkoeling op een hete zomerdag of het ontwasemen in de winter. Maar hoe zorg je ervoor dat je airco optimaal werkt en je niet onnodig brandstof verbruikt? Wij helpen je in deze blog.


Hoe gebruik je de airco in de auto? Het juiste moment om de airco aan te zetten.

Zodra je de motor van je auto start, is het verstandig om ook je airco in te schakelen. Alleen kun je niet zomaar je airco gelijk een opdonder geven. Je zal dit vast wel eens hebben gemerkt dat op een hete zomerdag niet in 5 seconden de auto ijskoud is en in de winter niet ineens ontzettend warm.


Het is daarom ook aant te raden om te beginnen met een lage ventilatiestand voordat je deze opvoert. Dit helpt om de belasting op het systeem te minimaliseren en bevordert een efficiënte koeling.


Een veelgemaakte fout voor het gebruiken van je airco in de auto, is het direct op de hoogste stand zetten van de airco, wat niet alleen meer brandstof kost, maar ook het systeem sneller doet slijten. Een geleidelijke start geeft de airco de kans om op te warmen en effectief te koelen, waardoor je binnen no-time een aangename temperatuur in je auto hebt. Koelt je auto na een tijd nog niet zo goed of worden de ruiten niet ontwasemd. Dan is er een grote kans dat je een airco service van ons kunt gebruiken!


Remblokken vervangen Brembo

Wat is de perfecte temperatuurinstelling voor mijn airco in de auto?

De perfecte instellingen voor je temperatuur in de auto, een veelgestelde vraag in onze garage. Natuurlijk niet gek wanneer je je bedenkt dat er enorm veel instellingen zijn op moderne auto's. Gelukkig is de kunst van van het instellen van de perfecte temperatuur in je auto is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Een ideale temperatuur ligt tussen de 21 en 23 graden Celsius.

Hoe gebruik je de airco in de auto als je je hier netjes aan houdt? Dit zorgt voor comfort zonder dat er een groot temperatuurverschil ontstaat met de buitenlucht, wat de overgang van binnen naar buiten aangenamer maakt. Tevens voorkomt het dat de airco onnodig hard moet werken, wat weer ten goede komt aan je brandstofverbruik. Het constant houden van de temperatuur in je auto, zonder grote fluctuaties, draagt bij aan een optimale werking van je airco en een comfortabele rijervaring.


We willen allemaal voorkomen dat we de auto uitstappen de hitte als een klap in je gezicht komt.


Tesla Model X interieurfoto

Voorkom veelgemaakte fouten met een airco instellen.

Het instellen van je airco op een te koude temperatuur is een fout die veel bestuurders maken. Dit is niet alleen onaangenaam voor de inzittenden, maar zorgt ook voor een onnodige verhoging van het brandstofverbruik. Daarnaast is het belangrijk om de recirculatiestand met mate te gebruiken. Hoewel het snel koelen van je auto op een hete dag aantrekkelijk kan lijken, zorgt het voor een gebrek aan verse lucht in de cabine, wat kan leiden tot vermoeidheid en hoofdpijn. Het af en toe toelaten van buitenlucht houdt het interieur fris en zorgt voor een gezondere rijomgeving.


Hoe gebruik je de airco in de auto - Het onderhoud

Net als elk ander onderdeel van je auto, heeft ook de airco onderhoud nodig. Een regelmatige check-up en bijvulbeurt bij Garage Vermeer & Kersten kan voorkomen dat je op een warme dag zonder koeling komt te zitten.


Tijdens onze airco service legen we niet alleen het koudemiddel, we checken daarna grondig op lekkages, storingen en doen een druktest voordat we je auto weer bijvullen met koudemiddel.


Zo weten we zeker dat jij na een vlugge check weer lekker naar je vakantiebestemming kan rijden, de autoruiten goed ontwasemt of er weer warmpjes bij zit in de winter.


Plan je afspraak gemakkelijk online. Dat is de service van Garage Vermeer & Kersten.

Niet voor niets dat we al bijna 40 jaar zeggen "Sterk in elk merk!"


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page