top of page

Auto wassen met groene zeep: een goed idee of niet?

Bijgewerkt op: 12 apr.

Huishoud artikelen, ze zijn voor veel dingen goed maar zijn schoonmaakmiddelen voor thuis ook een goed idee voor je auto? Wij leggen het uit.


De aantrekkingskracht van huishoudmiddelen: Wassen met groene zeep.

Bij Garage Vermeer & Kersten zien we allerlei trends voorbijkomen als het gaat om auto-onderhoud. Van koplampen poetsen met tandpasta en andere schoonmaak middelen tot het gebruik van huishoudelijke middelen voor het wassen van de auto. Een van die trends is het wassen van je auto met groene zeep, maar is dat wel zo'n goed idee?

Wij leggen het in deze blog voor je uit.


auto wassen wasboxen doe het zelf wasboxen

Terug naar de basis: Wat is groene zeep precies?

Groene zeep staat bekend als een milieuvriendelijk en zacht reinigingsmiddel. Het wordt vaak gebruikt voor diverse klusjes in huis, van het schoonmaken van vloeren tot het verwijderen van vlekken op kleding.


Groene zeep is eigenlijk een hele goede ontvetter, die gemaakt is van natuurlijke producten. In de garage gebruiken we dit vooral voor het wassen van onze handen.


Maar een auto is geen houten vloer of katoenen shirt. Dus hoe reageert groene zeep op autolak?


auto wassen groene zeep wasboxen

De risico's van je auto wassen met groene zeep.

Hoewel groene zeep mild is, heeft het enkele eigenschappen die minder geschikt zijn voor autolak:

  1. Te basisch: Groene zeep is alkalisch, wat betekent dat het een hoge pH-waarde heeft. Dit kan de beschermende waslaag van je auto aantasten, waardoor de lak sneller dof wordt en vatbaarder is voor vervuiling. Niet hetgeen wat je zou moeten willen voor je heilige koe.

  2. Vettig residu: Groene zeep kan een vettig laagje achterlaten op je auto, waardoor stof en vuil makkelijker hechten. Je auto viezer maken terwijl je deze schoner zou willen hebben. Dat is ook niet ideaal!

  3. Kans op vlekken: Op donkere autolak, kunnen resten groene zeep zichtbare vlekken achterlaten, zeker als de auto in de zon staat te drogen. Dan ben je dus nog verder van huis.


De conclusie: Je auto wassen met groene zeep, een slecht idee!

Als je liefde voor je auto even groot is als de onze, dan adviseren wij om specifieke auto-wasproducten te gebruiken. Groene zeep moet je lekker houden voor het schoonmaken van je handen en andere materialen.


Wat ons betreft is dit een trend die je lekker mag laten gaan. Weten hoe je je auto weer perfect in topconditie krijgt? Kom langs bij onze wasboxen! .


Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page