top of page
Garage Fiat Barchetta onderhoud.jpg

Wanneer moet mijn auto
APK gekeurd worden?

De Algemene Periodieke Keuring, oftewel APK. De periodieke keuring die voor veel mensen het jaarlijkse belletje naar de garage is. Toch hoeft niet iedere auto APK gekeurd te worden. Hoe dat zit lees je hier.

Wat houdt een APK keuring eigenlijk in? 

Een APK keuring is een verplichte keuring van uw voertuig die wordt uitgevoerd om te controleren of uw auto veilig is om te rijden. Tijdens de APK keuring worden onder andere de banden, verlichting, remmen, uitlaat, stuurinrichting en de carrosserie gecontroleerd. Ook wordt er gekeken naar de emissie van uw voertuig. Als uw auto deze keuring doorstaat, ontvangt u een keuringsrapport. Als uw auto niet aan de eisen voldoet, moet u deze repareren en opnieuw laten keuren. Je kunt een APK keuring tot wel 2 maanden voor de keuringsdatum houden, maar geen dag later! ​

Heeft jouw auto onderhoud nodig?

Bij Garage Vermeer & Kersten vinden we het belangrijk dat je goed wordt geholpen. Zo denken we mee met jou en zijn wij al ruim 35 jaar sterk in elk merk!

Wat is het verschil tussen een APK keuring en regulier onderhoud?

Het is belangrijk om te weten dat een APK keuring niet hetzelfde is als regulier onderhoud. Hoewel deze keuring de veiligheid van uw auto controleert, is het nog steeds noodzakelijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Zoals bekend, is goed onderhoud een must om je auto in topconditie te houden. Waarom je daar nou juist originele onderdelen voor kunt gebruiken lees je hier! ​ Kort samengevat is de APK de jaarlijkse keuring en regulier onderhoud nodig om de jaarlijkse keuring door te komen.

Wanneer hoeft mijn auto niet gekeurd te worden?

De APK keuring is jaarlijks of tweejaarlijks verplicht. Koop je een nieuwe auto? Dan is de auto de eerste drie à vier jaar uitgesloten van een APK keuring. Vanaf de eerste APK moet de auto om de twee jaar gekeurd worden tot deze 8 jaar oud is. Voor auto's ouder dan 8 jaar is dit een jaarlijkse keuring.  ​ Is je auto al ouder dan 30 jaar? Dan hoeft deze helemaal niet meer APK gekeurd te worden.  Een oldtimer wordt vaak beschouwd als een voertuig dat ouder is dan 30 jaar en wordt als historisch beschouwd. Oldtimers zijn vaak uitgezonderd van de APK keuring omdat ze vaak niet worden gebruikt voor dagelijks vervoer en daarom niet onderworpen zijn aan dezelfde veiligheidseisen als moderne voertuigen. ​ Houd er wel rekening mee dat, hoewel je wellicht bent uitgezonderd van de APK keuring, je nog steeds verantwoordelijk bent voor het onderhoud van je oldtimer en het rijden met een veilig voertuig. Dit betekent dat goed onderhoud nog steeds nodig is.  ​ ​

Waarom bij
Vermeer & Kersten?

Bij Garage Vermeer & Kersten zorgen wij voor een uitgebreide inspectie. Zo kunnen eventuele reparaties worden voorkomen. Wat we belangrijk vinden is dat we jou veilig de weg op sturen!

Zo zijn wij bijna 40 jaar sterk in élk merk!

DSC00569.JPG

De service van Garage Vermeer & Kersten zelf ervaren?

Maak eenvoudig een afspraak voor jouw jaarlijkse keuring!

Hier vind je ons

bottom of page