top of page

Wanneer distributieketting vervangen bij BMW?

BMW, een van de merken die geen gebruik maakt van distributieriemen maar van kettingen. Een cruciaal onderdeel, maar wanneer is deze aan vervanging toe?


BMW modellen met een distributieketting in plaats van een riem.

Het is belangrijk om te weten welke BMW-modellen zijn uitgerust met een distributieketting in plaats van een distributieriem. Over het algemeen hebben de meeste moderne BMW-motoren een distributieketting. Er zijn nog modellen die werken met een distributieriem, maar dit zijn voornamelijk de modellen voor 1993. Is je auto dus nieuwer dan 1993, dan kun je ervan uitgaan dat jouw BMW een ketting heeft in plaats van een distributieriem.


Distributieketting versleten. Hoe kom je hierachter?

Een versleten distributieketting, dat gebeurt niet in een dag. Hoe weet je nu zeker dat de distributieketting van je BMW aan vervanging toe is? Vaak zijn er al verschillende symptomen. Let op tekenen zoals:

  • Rammelende geluiden uit de motor

  • Haperende acceleratie

  • Vermogensverlies

  • Een onregelmatige stationaire snelheid.

Als je een van deze symptomen opmerkt, is het verstandig om je BMW zo snel mogelijk naar een gekwalificeerde monteur te brengen voor een diagnose.


Aanbevolen vervangingstijden voor je distributieketting.

In tegenstelling tot distributieriemen hebben distributiekettingen over het algemeen een langere levensduur. BMW beveelt doorgaans aan dat de distributieketting tussen de 150.000 en 200.000 kilometer wordt vervangen. Het is echter belangrijk om te weten dat de werkelijke levensduur van de distributieketting kan variëren, afhankelijk van factoren zoals rijomstandigheden, rijstijl en onderhoudsgeschiedenis. Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke BMW-model voor de aanbevolen vervangingstijden of kom langs bij onze garage voor een diagnose.


Voorkomen is beter dan genezen. Preventief onderhoud van je distributieketting.

Hoewel BMW-distributiekettingen over het algemeen duurzaam zijn, is preventief onderhoud van vitaal belang. Regelmatige controle van de distributieketting en het bijbehorende systeem is essentieel om eventuele slijtage of schade vroegtijdig te detecteren. Bij ons ben je daarvoor aan het juiste adres!


Conclusie

BMW staat bekend om de distributieketting in plaats van een distributieriem. Ben op tijd met het herkennen van eventuele mankementen en voer eventueel preventief onderhoud uit. Volgens BMW gaat deze ketting zo'n 150.000 à 200.000 kilometer mee. Herken de symptomen van slijtage. Wil jij ook het beste voor je BMW? Plan dan eenvoudig een afspraak online!
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page