top of page

Alles wat je moet weten over de APK keuring voor een Tesla Model 3

Bijgewerkt op: 19 apr.

De Tesla Model 3 is een indrukwekkende elektrische auto die steeds populairder wordt onder autobezitters. Maar net als elke andere auto heeft ook de Tesla Model 3 regelmatig onderhoud nodig, waaronder de verplichte APK-keuring. In deze blog gaan we dieper in op de APK voor de Tesla Model 3 en bespreken we alles wat je moet weten.


APK-keuring, is dat nodig voor elektrische auto's?

Een APK-keuring, wat staat voor Algemene Periodieke Keuring, is een wettelijk verplichte controle om te beoordelen of een voertuig nog steeds aan de minimale veiligheids- en milieueisen voldoet. Tijdens de keuring worden verschillende aspecten van de auto gecontroleerd, waaronder remmen, verlichting, banden, uitstoot en meer.


Ook de Tesla Model 3 ontkomt niet aan de verplichte APK-keuring. In Nederland moeten alle personenauto's, ongeacht hun aandrijving, regelmatig worden gekeurd om de verkeersveiligheid te waarborgen. De frequentie van de keuring is afhankelijk van de leeftijd van de auto, maar voor nieuwe auto's geldt meestal een eerste keuring na vier jaar en vervolgens jaarlijks. Dus heb je een wat oudere Tesla Model 3, dan is deze zeker aan keuring toe. Hoelang zo'n apk keuring duurt lees je hier in een eerder geschreven blog.Ford Focus Ecoboost motoronderhoud en problemen

Wat wordt er gecontroleerd tijdens de APK voor de Tesla Model 3?

Tijdens de APK-keuring voor de Tesla Model 3 worden verschillende aspecten van de auto gecontroleerd. Enkele van de belangrijkste controles zijn:


  • Remmen: De remmen moeten goed functioneren en voldoende remkracht hebben.

  • Verlichting: Alle verlichting moet correct werken, inclusief koplampen, remlichten, knipperlichten en achterlichten.

  • Banden: De banden moeten voldoende profiel hebben en vrij zijn van beschadigingen.

  • Algemene staat: Niet alleen de remmen, verlichting en banden hebben invloed op het keuren van een auto. Nee ook de algemene staat van een auto is van belang. Zijn er uitstekende onderdelen? Dan kan dit al afkeur zijn.

  • Roest: Ernstige roestvorming kan leiden tot afkeuring. Natuurlijk komt dit op nieuwe auto's veel minder voor. Maar het kan zeker leiden tot afkeuring.


Tesla Model 3 APK in garage render

APK keuring bij Garage Vermeer & Kersten

Je Tesla Model 3 moet APK gekeurd worden. Dan kun je dat natuurlijk het beste laten doen bij Garage Vermeer & Kersten. We werken met alle merken en uitsluitend met originele onderdelen, juist bij Tesla is dat heel belangrijk. Ook kun je met je andere elektrische auto bij ons terecht. Je behoud je garantie, en hebt zelfs de mogelijkheid om vervangend vervoer te krijgen. Heb je jouw auto via een leasemaatschappij? Zelfs dan kun je bij ons terecht!


Niet voor niets dat we al ruim 35 jaar zeggen "Sterk in elk merk!"


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page