top of page

Hoe vaak moet je jouw auto wassen? Wasbox auto tips en meer!

Bijgewerkt op: 17 nov. 2023

Een belangrijk, maar vaak over het hoofd gezien aspect is het regelmatig wassen van je auto. Maar hoe vaak is 'regelmatig' eigenlijk? In deze blogpost nemen we je mee in de wereld van de wasboxen.


Kia Picanto leenauto's Garage Vermeer & Kersten

Het Belang van een Schone Auto

Het wassen van je auto is niet alleen belangrijk om hem er goed uit te laten zien, maar het speelt ook een cruciale rol in het behouden van de waarde van de auto. Het kan helpen bij het voorkomen van corrosie, behoud van de lak en zelfs het verminderen van mogelijke schade door de elementen.


Verder is een schone auto natuurlijk een weerspiegeling van jezelf. Hoevaak mensen wel niet een compliment geven over een auto wanneer deze schoon is. Dat hadden mensen nooit gedaan wanneer deze vies was.


Dus hop, de wasspullen mee naar onze wasboxen en op naar meer complimenten!


Hoe vaak moet ik mijn auto wassen?

Je wil graag meer complimenten over je schone auto ontvangen maar elke dag je auto wassen is niet helemaal haalbaar. Hoevaak moet je dan je auto wassen? Dat heeft met een aantal dingen te maken:


Invloed van het seizoen

Het weer kan van flinke invloed zijn op het aantal keer dat je een auto moet wassen. Bijvoorbeeld wanneer er een periode van pekel en sneeuw is of wanneer er juist veel stof in de lucht zit in de zomer.


Gebruik van de auto

Naast het weer is ook het gebruik van de auto een factor waar je rekening mee moet houden. Een auto die binnen onder een zeil staat moet immers minder schoongemaakt worden dan een auto die constant buiten aan het rijden is.


De wegen

De weg waarop je rijdt heeft ook grote invloed op het aantal wasbeurten van je auto in een jaar. Wanneer je meer op landwegen of onverharde paden rijdt met je auto is het logisch dat je vaker je auto moet wassen. Deze wordt ook sneller vies.


We hebben nu heel veel verschillende invloeden gezien maar een echt antwoord is daar niet uitgekomen. Dat komt omdat het afhankelijk is van heel veel zaken. Wij raden aan om een keer in de twee weken je auto te wassen bij dagelijks gebruik van je auto. Zo voorkom je de nadelen en kun je zeker zijn van wat complimenten over je auto.Tips voor een Glanzende Auto. Kwaliteit over kwantiteit

Een stralende, glanzende auto behouden gaat niet alleen over de frequentie van het wassen, maar ook over de methodes en producten die je gebruikt. Hier zijn enkele uitgebreidere tips die je kunt toepassen om jouw auto in een sprankelende staat te houden:


Kies voor een Professionele Wasbox bij onze garage.

Een professionele wasbox is niet alleen een tijdbesparing, maar het garandeert ook een grondige reiniging met de juiste druk en producten. Bij Garage Vermeer Kersten bieden wij een hoogwaardige wasbox die speciaal is ontworpen om elk type vuil effectief te verwijderen. Denk hierbij aan:

  • Voorwas: Een essentiële stap waarbij hardnekkig vuil en zand worden verwijderd om krassen tijdens de hoofdwas te voorkomen.

  • Hoofdwas: Hier wordt je auto gereinigd met hoogwaardige shampoos die zacht zijn voor de lak maar sterk tegen vuil. Met borstels met zacht paardenhaar, zodat we je lak niet beschadigen.

  • Waxlaag: Na het wassen brengen we een beschermende waxlaag aan die je auto een prachtige glans geeft en de lak beschermt tegen weersinvloeden.

  • Demiwater: Wat voor water? Precies, demiwater. Hierbij is het water ontdaan van alle mineralen om zo vlekvrij na te kunnen spoelen. Dat scheelt een hoop drogen met een microvezeldoek.

Tips voor in de wasbox

Wanneer je in een van onze wasboxen je auto gaat wassen hebben we nog wat goede tips om je auto weer in topconditie te krijgen:

  • Wassen in Secties: Pak je auto gebied voor gebied aan om te voorkomen dat het zeepwater opdroogt voordat je kunt spoelen, wat vlekken kan veroorzaken.

  • Microvezeldoeken: Gebruik microvezeldoeken om krassen en strepen te voorkomen tijdens het drogen. Met ons demiwater heb je deze al bijna niet meer nodig.

  • Wielen als Laatste: Was de wielen als laatste om te voorkomen dat vuil en remstof op de schone carrosserie spatten.

Overleggen over kosten in Garage Vermeer & Kersten

Conclusie

Je auto aan de buitenkant in topconditie hebben is net zo belangrijk als de binnenkant maar hoevaak moet je zo'n auto wassen? Bij dagelijks gebruik een keer per twee weken.


Hoe vaak je wast is net zo belangrijk als hoe je een auto wast. Gebruik de juiste producten zoals een microvezeldoek en was je wielen als laatste. Veel wasplezier!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page