top of page

Hoe een Steenmarter Verjagen: Effectieve Tips!

Steenmarters, ze kunnen voor auto-eigenaren een behoorlijke overlast vormen. Hun aanwezigheid kan leiden tot beschadigde bekabeling, lekkages, en ander ongemak. Maar hoe kun je nu op een diervriendelijke manier een steenmarter verjagen? Je leest het hier.


De oorzaken van steenmarter overlast.

Steenmarters nestelen zich vaak in auto's vanwege verschillende redenen, waaronder het zoeken naar warmte, beschutting en het markeren van hun territorium. De geur van rubber en plastic onder de motorkap trekt hen aan en kan leiden tot vervelende situaties voor autobezitters.


De steenmarter houdt er nou eenmaal van om zijn territorium af te bakenen waar het kan, dus ook onder jouw motorkap. Wanneer je nietsvermoedend door verschillende steenmarter territoria rijdt, krijg je te maken met de ware aard van het beestje: Ze houden niet van andere steenmarters.


Het gevolg van steenmarters bij je auto:


De steenmarter die ook zijn territorium af wil bakenen gaat verwoestend los op de geursporen van zijn concurrent. Die agressie wordt dan helaas botgevierd op jouw auto. Met als gevolg:

  • Kapotte kabels

  • Doorgeknaagde leidingen

  • lekkages

Gelukkig zijn er effectieve, diervriendelijke oplossingen om ervoor te zorgen dat dit beestje niet onder jouw motorkap blijft hangen.

auto start niet motorproblemen accu

Steenmarter succesvol verjagen begint met voorkomen.

Om te voorkomen dat steenmarters jouw auto als hun toevluchtsoord kiezen, kun je prima preventieve maatregelen nemen, dat begint bijvoorbeeld al met parkeren:

Parkeer je auto bijvoorbeeld niet op plekken waar veel begroeiing en vermijd het achterlaten van voedselresten in de buurt van je voertuig. Het zal je niet verbazen dat steenmarters ook van afgeknaagde kipnuggets naast je auto houden.


Steenmarter verjagen? Dan kun je het beste inzetten op geur.

Steenmarters zijn uiterst gevoelig voor geuren, wat een handige eigenschap kan zijn in de strijd van hun aanwezigheid onder je motorkap. Het verspreiden van geurmiddelen die steenmarters afstoten, is een doeltreffende strategie in onze optiek.


Je hebt eigenlijk drie verschillende soorten geurmiddelen die je kunt gebruiken:


Geurende zeep

Overweeg het gebruik van geurende zeep, waarvan de intense geur de marters kan ontmoedigen. Plaats deze zeep op strategische plekken onder je auto of in de garage, vooral op plaatsen waar de steenmarters toegang tot je voertuig zouden kunnen zoeken.


Ammoniak

Een andere optie is het gebruik van ammoniak. Steenmarters hebben een uitgesproken hekel aan deze scherpe geur, en het verspreiden van ammoniakdampen kan helpen om ze op afstand te houden. Plaats bijvoorbeeld wat katoenen ballen gedrenkt in ammoniak op plaatsen waar steenmarters mogelijk binnendringen.


Speciale sprays

Daarnaast zijn er speciale sprays verkrijgbaar die zijn ontworpen om steenmarters af te schrikken. Deze sprays bevatten vaak geuren waar de marters niet van houden, en ze zijn ontwikkeld om op een veilige manier ongewenste bezoekers te ontmoedigen.


Belangrijk is wel om voorzichtig te zijn met het gebruik van deze geurmiddelen, zodat ze geen schade toebrengen aan de lak of andere materialen van je auto. Het is dus belangrijk om de instructies op deze producten zorgvuldig te volgen!


losse kabels steenmarter verjagen blogpost

Ultrasone apparaten om steenmarters af te schrikken.

Een andere manier van het verjagen van steenmarters is door ultrasone apparaten te gebruiken. Deze ultrasone apparaten maken gebruik van geluidsgolven die buiten het bereik van het menselijk gehoor liggen, maar die voor steenmarters als enorm storen worden ervaren. Nu moeten we in alle eerlijkheid zeggen dat er toch een hoop apparaten zijn op de markt die je wel hoort. Vaak merk je dit als je langs een auto loopt.


Het plaatsen van ultrasone apparaten onder de motorkap is een strategische zet om steenmarters af te schrikken. Zorg ervoor dat de apparaten goed bevestigd zijn en dat ze een voldoende breed bereik hebben om effectief te zijn. Overweeg om meerdere apparaten te gebruiken, vooral als je voertuig een grotere motorruimte heeft. AMG boys met een 6.2 liter V8, opgelet haha!


Belangrijk is om te weten dat de effectiviteit van ultrasone verjagers kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de specifieke kenmerken van je voertuig, de locatie van de apparaten, en zelfs de gevoeligheid van steenmarters in je buurt. Echt waar!


Sommige steenmarters kunnen na verloop van tijd wennen aan de geluiden, die er weer voor zorgen dat je andere maatregelen moet nemen. Het is me ook wat, die schattige diertjes.


Steenmarter verjagen van je auto, de tips op een rijtje.

De steenmarter kan er wellicht uit zien als een schattig diertje met kleine tandjes maar ook voor enorm veel problemen zorgen bij autoliefhebbers. Doorgeknaagde kabels, leidingen en lekkages komen dan regelmatig voor. Zonder als een jager te werk te moeten gaan zijn er verschillende alternatieven die op een diervriendelijke manier zorgen dat je geen of flink minder last hebt van deze beestjes.


Voorkomen is beter dan genezen.

Parkeer je auto bijvoorbeeld niet op plekken waar veel begroeiing en vermijd het achterlaten van voedselresten in de buurt van je voertuig. Het zal je niet verbazen dat steenmarters ook van afgeknaagde kipnuggets naast je auto houden.


Gebruik geur om steenmarters te verjagen.

Steenmarters zijn uiterst gevoelig voor geuren, wat een handige eigenschap kan zijn in de strijd van hun aanwezigheid onder je motorkap. Het verspreiden van geurmiddelen die steenmarters afstoten, is een doeltreffende strategie in onze optiek. Zo'n geurmiddel vind je eenvoudig hier.


Ultrasone apparaten om steenmarters af te schrikken.

Een andere manier van het verjagen van steenmarters is door ultrasone apparaten te gebruiken. Deze ultrasone apparaten maken gebruik van geluidsgolven die buiten het bereik van het menselijk gehoor liggen, maar die voor steenmarters als enorm storen worden ervaren.Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page