top of page

Mag je met all season banden in Duitsland rijden? Alle informatie die je nodig hebt.

Bijgewerkt op: 22 mrt.

Bekend om de kilometers uitgestrekte autobahn en wisselende weersomstandigheden is het altijd goed om te weten of je er ook met all season banden mag rijden? Wij leggen het haarfijn voor je uit.


Duitse weersomstandigheden en all season banden

Duitsland kent een diversiteit aan weersomstandigheden, van milde winters tot warme zomers. Met in het zuiden van het land het begin van de alpen en de vlaktes in het noorden. Al deze verschillende omstandigheden hebben ook invloed op welke band je moet kiezen wanneer je hier naartoe op reis gaat. All season banden, ontworpen om zich aan te passen aan verschillende weertypes, bieden een uitstekende oplossing voor het variabele Duitse klimaat.


Mooi die diversiteit en de flexibiliteit van een goede all season band, maar had Duitsland niet specifieke regels hiervoor? Is dit wel de juiste keuze in de winter? Mag dit? Deze vragen zetten we graag voor je uiteen in deze blog. Zo ga jij met een goed gevoel op vakantie naar Duitsland en weet je precies welke band je voor welke situatie moet kiezen!

Bandenwissel all season banden voor skitrip duitsland

Wet en regelgeving in Duitsland voor all season banden.

All season banden zijn niet alleen gemaakt voor de Nederlandse en Belgische markt. Dus als je een dagje op pad gaat naar Duitsland, hoef je je geen zorgen te maken. Wel is het goed om te letten op de Duitse wet- en regelgeving.


Volgens de Duitse wetgeving zijn all season banden toegestaan, mits ze voldoen aan bepaalde eisen. Deze eisen omvatten minimale profieldiepte en specificaties met betrekking tot de snelheidsindex van de banden. Hierdoor kun je met een gerust hart met all season banden door Duitsland reizen. Wel is het handig om te weten aan welke specificaties je moet voldoen:


Minimale profieldiepte voor all season banden in Duitsland:

Duitse voorschriften vereisen dat all season banden een minimale profieldiepte hebben van de landelijke 1,6mm om optimale grip te waarborgen. Het is dus ook verstandig om in de winter dit goed te controleren voor je begint aan je reis richting de alpen of voor een zorgeloze zomervakantie. Een belangrijke andere eis voor wintersporters is sinds 2018 dat je all season banden zijn voorzien van het sneeuwvlok symbool. Is dit niet, dan is het raadzaam je all season banden te vervangen voor een variant met dit symbool. Je wil namelijk niet de veiligheid van jezelf of je inzittenden op het spel zetten, of een flinke boete riskeren. Dat maakt zo'n skivakantie, die al wel prijzig was, nog prijziger.

Snelheidsindex specificaties voor all season banden in Duitsland.

Naast voldoende profieldiepte en de juiste all season band moet je bandenset ook geschikt zijn voor de snelheden die op de Duitse wegen worden gehanteerd. Misschien is dit iets waar je nooit over na hebt gedacht, maar het is toch zeker een eis. Geen zorgen, onze experts zorgen er altijd voor dat jij met de juiste set banden richting onze oosterburen vertrekt.

Bandenstapel all season banden vredestein

De voordelen van all season banden

All season banden, misschien heb je er nog nooit van gehoord maar erg praktisch zijn ze zeker! Hier een klein stukje over de voordelen van all season banden.


De voordelen van all season banden in Duitsland zijn veelzijdig. Ze bieden niet alleen grip onder verschillende weersomstandigheden, maar elimineren ook de noodzaak van het wisselen tussen zomer- en winterbanden. Dit laatste was vaak een doorn in het oog van autobezitters die dubbele kosten hadden. Set winterbanden vervangen en een set zomerbanden vervangen gaat immers niet in de koude kleren zitten.


Daarvoor is de all season band een perfecte tussenoplossing. Wel is het goed om de kanttekening hierbij te plaatsen dat een winterband altijd in winterse condities beter presteert dan een all season band. Wij raden daarom ook wel aan wanneer je echt op wintersport gaat, te switchen naar all season banden met een sneeuwvlok symbool op de band of een goede winterbanden set. Veiligheid staat namelijk voorop.De voordelen van all season banden op een rijtje:

Dat all season banden een ideale tussenoplossing is voor iedereen die geen winter- of zomerset wil hebben mogen duidelijk zijn. Maar de echte voordelen die zetten we hier even makkelijk op een rijtje.


Prima resultaten in alle weersomstandigheden

Zoals we vaker hebben gezegd, een all season band is de perfecte middenmotor. Zowel voor nat weer, droog wegdek als met vorst. Wanneer je niet al te veel kilometers rijdt is dit de oplossing die je kan helpen bij het maken van de ideale bandenkeuze.


Niet hoeven switchen tussen zomer- en winterset

Omdat je dus maar een set banden hebt, hoef je niet constant te wisselen tussen zomer- en winterset. En die wissel kan voor veel mensen net handig uitpakken. Het scheelt een afspraak bij de garage. Anderzijds is het wel zo dat de all season band ook mindere kanten heeft. Bijvoorbeeld dat het in zomerse omstandigheden veel minder presteert dan een zomerband , en in de winter slechter dan een winterband.


Voordelige oplossing

Omdat je dus maar een keer hoeft te wisselen met all season banden, in plaats van meerdere keren, is het voor veel bestuurders een voordeligere oplossing. Je hoeft geen winter- en zomerset apart te houden met velgen. Je wisselt gewoon wanneer je banden toe zijn aan vervanging.


Veilig en Zorgeloos Rijden in Duitsland met All Season Banden

Door te kiezen voor hoogwaardige all season banden die voldoen aan de Duitse voorschriften, kun je veilig en zorgeloos rijden in Duitsland. Begrijp de wet- en regelgeving, ontdek de voordelen en maak van all season banden de perfecte metgezel voor jouw reizen door dit prachtige land. Bij Garage Vermeer & Kersten zorgen we ervoor dat jij veilig weer de weg op kan als het gaat om je tripje naar Duitsland. Zorg er voor dat je aan de juiste voorwaarden voldoet en plan je bandenwissel eenvoudig online via onderstaande link!


Je all season banden wisselen bij Garage Vermeer & Kersten, zeker doen!

Bij Garage Vermeer & Kersten zijn we al ruim 35 jaar een begrip in de regio, en dat word je niet zomaar. Met ons uitgebreide aanbod van alle merken en soorten all season banden kan je dus met iedere auto bij ons terecht. Of je nu 21 inch nodig hebt of 16 inch, voor ons is niets te gek.


Met de garantie van Bovag op onderhoud, de originele onderdelen van Bosch en de glimlach van ons team, sturen we iedere auto weer veilig en netjes de weg op. Zodat jij kan genieten van je ski trip of weekendje weg in Duitsland. Een afspraak is al gauw geboekt via onderstaande knop of via deze link.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page