top of page
DSC03275.JPG

Hoe bescherm je de lak van je auto

De lak van je auto. Niet alleen geeft het je auto de looks waarom je deze misschien wel gekocht hebt. Ook biedt het de bescherming voor de carrosserie van jouw heilige koe. Hier vind je vijf tips om de lak van je auto te beschermen!

Tip 1: Was regelmatig je auto.

De makkelijkste tip en misschien wel de meest belangrijke tip is om regelmatig je auto te wassen. Omdat je regelmatig alle vuil en narigheid van je auto spoelt blijft deze de lak optimaal beschermen. Moet je dan iedere week je auto wassen? Nee dat is wat ons betreft niet nodig als je jouw auto wast om te beschermen. Wij raden voor een optimale bescherming een keer in de maand aan. Wil je dat jouw auto er blinkend uitziet, dan heb je dat zelf in de hand. Onze wasboxen staan in ieder geval voor je klaar!

Al bijna 40 jaar ervaring met auto's wassen.

Bij Garage Vermeer & Kersten vinden we het belangrijk dat je goed wordt geholpen. Zo hebben onze doe het zelf wasboxen verschillende programma's om je auto in topconditie te houden.

Tip 2: Gebruik een wax of sealant.

Om de lak van je auto extra te beschermen kun je een wax of sealant aanbrengen op je auto. Helemaal van deze tijd is het wrappen van je auto in een doorzichtige folie om de lak extra te beschermen. Een wax of sealant beschermt tegen schadelijke UV straling, nare vogelpoep en ander vuil op je auto. Omdat wax en sealant naar verloop van tijd kracht verliest raden wij aan om dit twee keer per jaar aan te brengen. Heb je geen zin of tijd om met wax in de weer te gaan? Dan raden we zeker aan om je auto te wrappen in doorzichtige folie. Doe dit uiteraard wel bij een specialist!

Tip 3: Vermijd agressieve schoonmaak middelen.

Even een middeltje om schoon te maken, waarom niet? Kan geen kwaad toch? Auto's zijn tegen veel dingen bestand maar zeer zeker niet tegen alles. Al helemaal wanneer het gaat om chemicaliën. Gebruik je een te sterk middel dan werkt dit juist averechts. De lak is beschadigd en daarmee de bescherming ook. Gebruik in plaats daarvan mildere producten die speciaal zijn ontworpen voor het reinigen van auto's.

Tip 4: Vogelpoep op je auto? Weg ermee! 

Vogelpoep op je auto, net wanneer je hebt schoongemaakt. Herkenbaar? Voor ons ook! Toch is het belangrijk voor het behoud van de lak van je auto dat je deze vogelpoep er zo snel mogelijk afhaalt. De zuren in het goedje van de vogel zorgen ervoor dat deze bijten in de lak. Deze kun je het beste verwijderen met een natte doek en wat milde autoshampoo. Of je geeft je auto weer een goede wasbeurt. Laat vooral de poep niet indrogen. Dat maakt het nog moeilijker deze te verwijderen.

Tip 5: Maak gebruik van een autohoes.

Een hoes voor je auto. Het lijkt alsof je dit alleen moet gebruiken voor je oldtimer of dure auto maar niets is minder waar. Een goede authoes snachts zorgt ervoor dat je auto beter beschermd blijft. De hoes vangt immers alles op. Zorg er natuurlijk wel voor dat deze ook schoon is.

Velgen wassen Alfa Romeo Stelvio

Hier vind je onze wasboxen.

bottom of page