top of page
Car in winter.jpg

Hoe bereid je jouw auto het beste voor op de winter?

De winter kan hard zijn voor je auto, daarom is het extra belangrijk om deze goed voor te bereiden op kou en nat weer. Hier zijn tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je auto winter ready is!

Controleer de bandenspanning en profiel van je band.

Controleer de bandenspanning en profiel van je band. Goede banden zijn essentieel voor een goede grip op gladde wegen. Zorg ervoor dat de bandenspanning op het juiste niveau is en dat de banden voldoende profiel hebben om water en sneeuw af te voeren tijdens het rijden. Dat voorkomt ongelukken! 

Controleer de verwarming en ruitenwissers.

Controleer de verwarming en ruitenwissers. Zorg ervoor dat de verwarming goed werkt voordat het koud wordt, zodat je comfortabel kunt rijden. Vervang ook versleten ruitenwissers, zodat je goed zicht hebt tijdens slecht weer. Niets zo vervelend als een zware regenbui waarbij je ruitenwissers meer in de weg lijken te zitten dan dat ze werken.

Kan jouw auto goed onderhoud gebruiken?

Bij Garage Vermeer & Kersten vinden we het belangrijk dat je goed wordt geholpen. Zo denken we mee met jou en zijn wij al bijna 40 jaar sterk in elk merk!

Zorg dat je vloeistoffen op peil zijn.

Zorg voor voldoende vloeistoffen in je auto. Daarbij bedoelen we niet een fles glühwein naast je tijdens het rijden maar vloeistoffen zoals olie, koelvloeistof en ruitensproeier vloeistof. Zorg ervoor dat deze vloeistoffen op peil zijn. Dit helpt om problemen te voorkomen en zorgt ervoor dat jouw auto soepel werkt. Zo voorkom je dat je stil staat.

Controleer de accu

Controleer de accu. Koud weer kan de prestaties van je accu negatief beïnvloeden. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat deze in goede staat is. Laat hem eventueel zelfs preventief vervangen wanneer die wat ouder is of zwak is. 

Maak een noodgevallenkit 

Zorg ervoor dat wanneer je op reis gaat je een noodgevallen kit achter de hand hebt. Je zult em niet nodig hebben tot je em nodig hebt. Zorg ervoor dat je in deze kit een warme deken, kleding, zand of zout hebt zitten en een fles water. Zo zorg je ervoor dat wanneer je met pech staat in de kou, jij het niet koud hebt.

DSC00569.JPG

Je auto winterklaar maken?

Maak eenvoudig een afspraak! 

Hier vind je ons

bottom of page