top of page

Wat valt er onder de BOVAG garantie?

Bijgewerkt op: 12 apr.

Als je op zoek bent naar een tweedehands auto, kan het lastig zijn om te bepalen waar je precies op moet letten om ervoor te zorgen dat je een goede aankoop doet. Bovag garantie is een mooie aanvullende garantie als koper. Maar wat valt er eigenlijk allemaal onder de Bovag Garantie?

In dit artikel zetten we het voor je op een rijtje.


Wat is Bovag garantie?

Laten we eerst even kort uitleggen wat de Bovag Garantie precies is. Het is een aanvullende garantie die geldt naast de wettelijke garantie die je als consument hebt bij de aankoop van een tweedehands auto. Met Bovag Garantie ben je verzekerd tegen verborgen gebreken en reparatiekosten die je niet had kunnen voorzien op het moment van aankoop. 12 maanden lang.


Wat valt er onder de Bovag garantie?

Wat valt onder de bovag garantie?Onder Bovag Garantie vallen alle reparaties en vervangingen van onderdelen die het gevolg zijn van een gebrek dat al aanwezig was op het moment van aankoop.


Hierbij gaat het om verborgen gebreken die niet zichtbaar waren bij de aankoop, maar die wel direct na de aankoop zichtbaar werden. Dit kunnen bijvoorbeeld problemen zijn met de motor, de versnellingsbak of de remmen.


Maar Bovag Garantie dekt niet alle kosten die je kunt tegenkomen bij de reparatie van een tweedehands auto. Zo valt slijtage of normale gebruiksschade niet onder de Bovag Garantie. Dit betekent dat als bijvoorbeeld de banden versleten zijn of als er krassen op de lak zitten, je zelf voor de kosten moet opdraaien.


Ook is het belangrijk om te weten dat de Bovag Garantie niet geldt voor accessoires die niet origineel op de auto zijn gemonteerd. Als bijvoorbeeld een niet-originele radio of navigatiesysteem kapot gaat, dan valt dit niet onder de Bovag Garantie.

bandenstapel bovag garantie blog

Hoe maak je aanspraak op Bovag garantie?

Als je denkt dat je aanspraak kunt maken op de Bovag Garantie, dien je contact op te nemen met het autobedrijf waar je de auto hebt gekocht. Zij zullen de auto inspecteren en beoordelen of de reparatiekosten onder de garantie vallen. Als dit het geval is, zal het autobedrijf de reparatiekosten voor hun rekening nemen.


Conclusie

De Bovag Garantie biedt extra zekerheid bij de aankoop van een tweedehands auto. Het beschermt je tegen onverwachte reparatiekosten die het gevolg zijn van verborgen gebreken. Maar het is belangrijk om te onthouden dat niet alle kosten worden gedekt en dat je goed op de hoogte moet zijn van de garantievoorwaarden bij het autobedrijf waar je de auto wilt kopen.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page