top of page

Veilig en zorgeloos rijden met je all season banden in Oostenrijk, zo doe je dat!

Bijgewerkt op: 12 apr.

Oostenrijk, het land van majestueuze Alpen en betoverende winters. Als je van plan bent dit prachtige land te verkennen, vraag je je misschien af: "Zijn all season banden geschikt voor de Oostenrijkse wegen?" Wij leggen het voor je uit.


De Oostenrijkse weersomstandigheden en all season banden, is dit een match?

Oostenrijk staat bekend om zijn gevarieerde klimaat, met strenge winters en aangename zomers. All season banden, ontworpen om zich aan te passen aan diverse weertypes, zijn een uitstekende keuze voor de afwisselende Oostenrijkse omgeving. Maar welke regels gelden er in Oostenrijk met betrekking tot het gebruik van all season banden en wat zijn de verschillen met het buurland, Duitsland?


Banden stapel TPMS sensoren bandenspanning

Wet-en regelgeving in Oostenrijk voor all season banden

In overeenstemming met de Oostenrijkse wetgeving zijn all season banden toegestaan in een bepaalde periode en tijd. In de zomermaanden kun je prima met all season banden rijden. In tegenstelling tot de Duitsers kan dat in de winter niet.


Rijden in de winter op all season banden, niet doen!

In tegenstelling tot onze oosterburen mag er vanaf 1 november t/m 15 april enkel met winterbanden gereden worden. Dit in verband met de verkeersveiligheid. All season banden zijn natuurlijk perfect voor alle weertype maar een winterband is specialist als het aankomt op sneeuw, ijzel en glad wegdek. Niet voor niets dat de Oostenrijkse wet- en regelgeving dit voorschrijft. Winterbanden moeten ook voorzien zijn van het sneeuwvlok icoon of M+S indicatie om als winterband te mogen gelden.


Goed dat je hierbij dus oplet welke banden je onder je auto hebt. Een all season band kan dan voordelig lijken en je mag deze met sneeuwvlok icoon zien als winterband in Duitsland, in Oostenrijk gelden die regels niet.


Boordcomputer TPMS sensoren Renault Clio

Winterbanden, zomerbanden of toch all season banden als je richting Oostenrijk gaat?

Ga je aankomende winter op skivakantie naar Oostenrijk is het dus echt aan te raden om je all season banden te verwisselen voor een winterbanden set. Vervelend voor de portemonnee, maar het gaat hierbij wel om je eigen verkeersveiligheid. Die zou altijd voorop moeten staan!


Ga je in de zomer richting Oostenrijk dan kun je prima gebruik maken van een zomerbanden set of all season banden. Juist dan zijn all season banden een perfecte match. Gaat het toch onverwacht regenen op vakantie, dan kun je altijd vertrouwen op all season bandenset.


De voordelen van all season banden opgesomt:

  • Prima resultaten in alle weersomstandigheden

  • Niet hoeven switchen tussen zomer- en winterset

  • Voordelige oplossing


Veilig en zorgeloos rijden in Oostenrijk op de juiste banden

Nu je snapt hoe de wet- en regelgeving in elkaar zit voor de winter- en all season banden moet je wellicht wisselen van set of ben je op zoek naar de juiste band. Die band hebben wij al jaren met onze klanten! Met alle merken banden, waaronder Michelin, Vredestein,Hankook of Viking zit je bij ons altijd goed. Bij Garage Vermeer & Kersten zorgen we ervoor dat jij veilig weer de weg op kan als het gaat om je tripje naar Oostenrijk. Zorg er voor dat je aan de juiste voorwaarden voldoet en plan je bandenwissel eenvoudig online via onderstaande link!Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page